Érdekes, Külföld

Miért nincs a legtöbb ázsiai embernek WC-papír az otthonában?

Sok országban az emberek WC-papír helyett valamilyen alternatív módszert alkalmaznak. Például az olyan országokban, mint Indonézia, a Fülöp-szigetek, Thaiföld vagy India, általában WC-papír helyett valami egészen más vár minket a mellékhelyiségekben. Még Japánban is létezik egy speciális, tisztító ülőkével ellátott WC, amit a bidé helyettesítésére találtak ki.

 

 

 

6. A szennyvízvezetékeket nem WC-papírra tervezték.

Ázsiai wc

Sok ázsiai országban a vízvezetékek nem olyan jók, mint Nyugaton. Az ebből fakadó problémák elkerülése miatt a WC-papír lehúzása nem javasolt. Papír helyett ezért a legtöbben vizes tálakat, bidét vagy bidézuhanyt szoktak használni. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy le lehet-e húzni a vécét vagy sem, csak figyeljük a szemetest. Azokban az országokban, ahol nem lehet lehúzni a papírt, általában egy kis szemetest tesznek a vécé mellé, ami a papír összegyűjtésére szolgál.

5. Irritációt okozhat.

WC papír

A túl durva vécépapír irritálhatja az intim területeket, különösen azoknál, akiknek valamilyen egészségügyi problémájuk, például aranyerük van. A víz használata sokkal kíméletesebb, és segít csökkenteni a fájdalmat az adott területen.

4. Húgyúti fertőzésekhez vezethet.

húgyut

A vécépapír használata és a rossz törlési szokások a baktériumok terjedéséhez vezethetnek. Ezen túlmenően a nők esetében különösen kockázatos, hiszen a rosszul végzett törlés növelheti a baktériumok húgycsőbe történő átvitelének kockázatát. Alternatív megoldások lehetnek a bidék vagy nedves törlőkendők.


3. Kulturális jelentése van.

Bidé

A muszlim országokban az iszlám tisztálkodási etikett része a székletürítés utáni mosakodás. Ugyanez a kulturális szabály Indiában is jelen van.

2. Nem elég higiénikus.

WCpapír higiénia

A vizet higiénikusabbnak tartják, mint a vécépapírt. A vécépapír nem távolítja el elég alaposan az ürüléket, a törlés pedig önmagában nem mindig elég.

1. Nem környezetbarát.

WCpapír és bidé

Szakértői elemzések szerint csak az Egyesült Államokban évente 36,5 milliárd tekercs WC-papírt használnak fel, ami mintegy 15 millió fa pépesítését jelenti. Ehhez hatalmas mennyiségű víz, fehérítő, energia és csomagolóanyagok is szükségesek. Más eszközök, például a bidé használata a szakértők szerint sokkal környezetbarátabb.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?