Belföld, Hírek

Orbán Viktor: „Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egész biztosan”

A 2022-es országgyűlési választások ismét a kormánypárt, a Fidesz-KDNP győzelmét hozták. Orbán Viktor ötödik alkalommal alakíthat kormányt Magyarországon.

 

 

Orbán Viktor először 1998 és 2002 között volt miniszterelnök, majd négy év kihagyás után 2010-ben az ő vezetésével a Fidesz-KDNP kétharmados többséget szerzett a parlamentben. 2014-ben ismét ő és ismét kétharmaddal alakíthatott kormányt, majd 2018-ban a jobboldal újfent kétharmados többséggel múlta fel az akkor még külön-külön induló ellenzéki pártokat.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán már be is jelentette: „Győztünk”. Majd felállt a Bálna előtt felállított színpadra, és belekezdett győzelmi beszédébe.

 

Orbán Viktor győzelmi beszédét azzal kezdte, hogy „egész jól nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mit ma este.”

Hatalmas győzelmet arattunk. Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egész biztosan

– mondta.

A miniszterelnök mindenkinek köszönetet mondott a győzelemért, és hogy segítették a kampányt. Külön köszöntötte a határon túli magyarokat, köszönetet mondott nekik a segítségért, és így kaptak egy esélyt, hogy segíthetnek rajtuk. A kormányfő külön kiemelte a kárpátaljai magyarokat is.

„Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség, és ma este van is mire szerénynek maradni.” – folytatta Orbán.

 

 

 

Megköszönte annak a több mint 100 ezer önkéntesnek is, akik az elmúlt napokban dolgoztak. Szerinte ez most a boldogság estéje, a fideszesek szabad folyást engedhetnek az érzelmeiknek, de kijelenthetik, hogy már mindenféleképp nyertek, ahogy 2010-ben, kétfordulós rendszerben, 2014-ben, 2018-ban részleges ellenzéki összefogással és most 2022-ben, teljes ellenzéki összefogással szemben is.

Orbán kiemelte, hogy a Fidesz akkor nyert a legjobban, amikor mindenki összefogott ellenük.

A magyar baloldal volt Gyuri bácsi legrosszabb befektetése, 12 éve csak viszi a pénzt

 

 

 

– folytatta a régi-új miniszterelnök, hozzátéve még, hogy soha nem volt annyi ellenfelük, mint most, a baloldallal a nemzetközi médiával együtt egészen az ukrán elnökig. Nyomatékosította, nincs annyi pénz, ami megállíthatja őket, a legvastagabb falon is átmennek és ismét megvédték Magyarország függetlenségét, szabadságát, békéjét és biztonságát, és remélhetőleg a gyerekeket és a családokat is. Most az egész világ láthatta, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív politika, és a hazafia politika győzött.

Ez lesz a mi közös európai jövőnk. Az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat

– zárta beszédét Orbán Viktor.

Beszéde után az összegyűltek közösen elénekelték a Kossuth nótát.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?