Hírek, Külföld

Vlagyimir Putyin beszédet mondott az orosz invázióról: „Minden a terv szerint a halad”

Az orosz elnök továbbra is „különleges műveletként” emlegeti Ukrajna megtámadását, és megint kijelentette, hogy szerinte katonái neonácikkal harcolnak, akiknek kimosták az agyát.

 

 

Vlagyimir Putyin csütörtök este beszédet mondott Moszkvában. Az orosz elnök az Interfax és RIA Novosztyi hírügynökségek szerint azt mondta, szerinte az orosz katonák az igazi hősök, és bátran viselkednek, a sikerük titka a hősiesség. Arról is beszélt, hogy az ukránok emberi pajzsként használják a lakosságot. Putyin szerint a katonák a „különleges művelet” során az összes kitűzött feladatot sikeresen teljesítették, és az orosz műveletek a terv szerint haladnak.

Az Ukrajnában meghalt orosz katonák családtagjainak több mint 7 millió rubelt (nagyjából 22,8 millió forintot) fognak fizetni, a megsebesült katonák pedig 3 millió rubelt (9,7 millió forintot), míg az ukrajnai műveletekben résztvevő katonák 5 millió rubeles (16,2 millió forintot) pótlékot kapnak.

Az orosz elnök újra megismételte, hogy szerinte az oroszok és az ukránok egy nép, de most ukrán neonácikkal harcolnak, akiknek kimosták az agyát, és akik fenyegetik az oroszokat.

„Az orosz fegyveres erők Ukrajnában harcolnak a neonácik ellen, akik külföldi, köztük közel-keleti zsoldosoktól kapnak segítséget. A harcok menete is igazolja, hogy neonácik ellen harcolunk. A nacionalista és neonáci formációk, amelyek között külföldi zsoldosok is vannak, civileket használnak emberi pajzsként” – mondta Putyin.

Putyin azt is bejelentette, hogy aláírta az Oroszország Hőse címet posztumusz odaítélő rendeletet az Ukrajnában meghalt Nurmagomed Hajimagomedovnak, majd beszéde végén egyperces néma csendet tartott.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?