Hírek, Külföld

Ez már hadüzenet? Fehéroroszországból rakétákat lőttek Ukrajna felé – videók

A rakétákról Anton Herascsenko, az ukrán belügyminisztérium egyik tanácsadója videót is közölt.

 

 

BBC azt írja, hogy helyi idő szerint vasárnap délután 5 óra körül rakéták lőttek ki Fehéroroszországból Ukrajna felé. A rakétákról Anton Herascsenko, az ukrán belügyminisztérium egyik tanácsadója videót is közölt, és azt írta:

„Iszkanderek indultak Ukrajna ellen Mozir környékéről. Ez azt jelenti, hogy valahová halált hoztak… szóval ilyen tűzszünet van?”

 

Twitteren terjedő videók szerint az Iskander rakéták a nyugati országrészben található Zsitomir repülőtere környékén csapódtak be.

Ha valóban Fehéroroszország felől lőtték ki a rakétákat – Herascsenko felvételei alapján valóban onnan érkezhettek – az rendkívüli visszás lehet a hétfő reggeli béketárgyalások előtt, hiszen ahogy a Blikk is megírta, egy ukrán delegáció elindult Homelbe, az ukrán-fehérorosz határra, hogy Oroszország képviselőivel tárgyaljanak. Ezzel egy időben pedig a belarusz elnök, Alekszandr Lukasenka még arról biztosította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy Fehéroroszország felől nem indul támadás, és minden repülő, helikopter és rakéta a földön marad az ukrán tárgyaló delegáció hazaérkeztéig.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?