Hírek, Külföld

Mi történik? Putyin meggondolta magát, az orosz egységek ismét az ukrán határ felé tartanak

Egyre csak nő a feszültség az orosz-ukrán határvidéken, az oroszok Z betűs jelzéssel ellátott tankokkal és páncélozott járművekkel indultak meg Ukrajna felé.

 

 

Egy ukrán forrás elmondta, hogy az ukránoknak nagyon hasonló járműveik vannak, az oroszok a jelzéssel a baráti tüzet akarják elkerülni. A Hunter’s Notes nevű független orosz távirati csatorna folyamatosan figyeli a katonai mozgásokat, beszámolójuk szerint minden Kursz közelében és Belgorod Sebekino régiójában látták a Z-jelzéssel ellátott járműveket az ukrajnai határon. Körülbelül 200 katonai járművet észleltek Sebekinoban.

A járművek körülbelül 10 kilométerre vannak a határtól, az orosz katonák száma pedig megközelíti a 200 ezret. A DailyMail úgy tudja, hogy a brit emigránsok megfogadták, hogy „ördögként fognak harcolni” az oroszok ellen.

Maradnak Belaruszban az orosz katonák

Hivatalosan ma fejeződött volna be a belarusz-orosz hadgyakorlat, ám az eredetileg február 10 és 20 közöttre tervezett gyakorlat nem ért véget, az orosz katonák nem távoznak a területről – írja a belarusz katonai információs portál.

Aljakszandr Lukasenka belarusz államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök a helyzet súlyosbodása miatt döntött amellett, hogy folytatják a fegyveres erők tesztelését.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára elmondása szerint csaknem 30 ezer orosz katona érkezett Belaruszba; Moszkva többek közt Szu-35-ös nehézbombázó repülőgépeket, kettős képességű, rövid hatótávú Iszkander rakétákat, SZ-400 Triumf légvédelmi rakétákat és különleges alakulatokat is Belaruszba vezényelt.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?