Belföld, Hírek, Internet

Terítéken a közösségimédia-törvény? Varga Judit a Google és a Meta képviselőivel tárgyalt

Varga Judit szeretné, hogy az online és az offline térben is ugyanazok a szabályok legyenek érvényesek a közösségi média-óriásokra, ezért legutóbb a Google és Meta cégek képviselőit is egy asztalhoz ültette.

 

 

– Terítéken a tech óriások! – kezdte pénteki Facebook-posztját az igazságügyi miniszter. A miniszter igazságügyi tanács ülésén a közösségi média hétköznapi életünkben betöltött egyre nagyobb szerepéről és kihívásairól folytatott véleménycserét a tech-óriások képviselőivel.

– A magyar álláspont a big tech és az online világgal kapcsolatban is egyenes és világos: ami az offline térben illegális, azt az online térben se lehessen megtenni! – zárta posztját az igazságügyi miniszter.

 

Varga Juditnak tavaly tavasz óta vesszőparipája a technológiai vállalatok működésének szabályozása. A Facebook-törvényként is elhíresült törvényjavaslattal a magyar kormány a többi között gátat akar szabni az üzleti érdekű károkozásoknak a platformokon, ezt pedig egy átlátható és ellenőrizhető működéssel szeretnék megvalósítani.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?