Belföld, Hírek

Meghalt a kínai vakcinával oltott édesanyja, emberölés miatt feljelentést tett a kormány ellen

Ferincz Jenő személyesen Orbán Viktort is felelősnek tartja édesanyja halála miatt.

 

 

Ferincz Jenő a hvg360-nak meséle el édesanyja esetét. Elmondta, hogy az idős asszony két kínai oltás után halt bele a koronavírusba. A lap hozzáteszi, hogy a Sinopharm vakcina hatásossága egyébként is kérdéses a 60 év felettiek esetében. Orbán Viktor és kormánya mégis azt hangsúlyozta, hogy minden vakcinatípus egyforma, mindegyik véd, a lényeg, hogy felvegyék az oltásokat.

A férfi magát a miniszterelnököt is idézte, aki azt mondta: a járványban minden döntést a kormánynak kell meghoznia, a felelősséget is a kormánynak, leginkább neki kell viselnie, ezért kapja a fizetését.Ennek nyomán Ferincz emberölés miatt fejlelentést tesz a kormány és Orbán Viktor ellen. A lapnak elmondta, mit is vár a feljelentéstől.

„Úgy gondolom, hogy valakinek jogi felelősséget kell vállalnia azért, ami az édesanyámmal és valószínűleg sok más, hozzá hasonló helyzetű idős emberrel történt. Sinopharmmal oltották be, amiről kiderült, hogy időseknél az esetek jelentős részében nem ad valós védelmet a Coviddal szemben. Bár Orbán Viktor nemrég azt mondta, hogy a kínai vakcináról folytatott vitát zárójelbe lehet tenni, mert az Egészségügyi Világszervezet jóváhagyta az alkalmazását, emberek halálát szerintem nem szabad zárójelbe tenni”

– nyilatkozta. A WHO egyébként egyelőre nem állította, hogy a kínai vakcina hatásos az időseknél is, erre ugyanis nincs bizonyíték.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?