Belföld, Hírek

Terhes barátnő felel L.L. Junior fiának a haláláért

Budapest — Két és fél évvel a tragédia után döntött az ügyészség: nem emel vádat L.L. Junior volt kedvesével, Hopp Csillával szemben közös gyermekük, Dávidka halála miatt. A 2019. augusztusi baleset miatt a megtört szívű édesanya barátnője, P. Carmen ülhet a vádlottak padjára, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kérnek rá. Csilla a Blikktől értesült, hogy megszüntették az eljárást vele szemben.

 

 

– Ez komoly? Ez igaz? – kérdezte remegő hangon Csilla, majd eltörött nála a mécses, és nem sokkal később bontotta is a vonalat, időt kérve, amíg összeszedi magát.

Reakciója érthető, több mint két év után könnyebbülhetett meg a lelke, hiszen bár elveszített fiát már semmi sem adhatja vissza, az ügyészség szerint a tragédiáért nem őt terheli a felelősség. Öröme mégsem lehet felhőtlen, hiszen régi barátnője, P. Carmen ellen emeltek most vádat. A hatóság szerint a fiatal nőnek kellett volna jobban vigyáznia a gyermekre akkor, amikor Dávidka megpróbált átszaladni az úttesten a bátyja után, és egy szabályosan közlekedő autós elgázolta.

 

 

„A tragédiára a vád szerint a vádlott mulasztása miatt került sor, mert nem járt el kellő gondossággal, így a felügyelete alatt álló kisgyermek kezét nem megfelelő módon, erővel fogta, illetve más módon sem akadályozta meg, hogy a 3 éves kisfiú – miután egyszer azt már megtette – újra az úttestre lépjen” – áll az ügyészség közleményében, amelyet a nő lapunknak nem kívánt kommentálni, ám információink szerint Carmen állapotos, s várandóssága végén veszélyeztetett terhes, így különösen ügyelnie kell arra, hogy a megrázó döntés ne befolyásolja egészségi állapotát, hiszen vigyáznia kell születendő gyermekére is.

Bővebben egyelőre Csilla sem kívánt nyilatkozni, ám úgy tudjuk, bár örül, hogy ellene megszűnt az eljárás, összetört, amiért a Juniorral való kapcsolatának zátonyra futása után és a tragédia óta is őt támogató barátnőjének kell felelnie a balesetért. Aki egy ideig otthonába is befogadta őt.

 

 

– Örülünk, hogy most lezárult Csilla szenvedése és meghurcolása. Az ügyészség megfelelően értékelte és mérlegelte a bizonyítékokat és az általunk beadott indítványokat. A hatóság is arra az eredményre jutott, mint mi, azaz hogy ügyfelem nem követett el bűncselekményt – mondta lapunknak dr. Horváth B. Gábor, Hopp Csilla ügyvédje.

L.L. Junior a Blikknek arról beszélt, örül, hogy volt párja ellen megszüntették az eljárást, ám most igazolódott be számára, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem az édesanya fogta Dávidka kezét a járdaszigeten.

– Őszintén örülök annak, hogy nem emeltek vádat a gyermekem édesanyja ellen, és így Csilla is megkönnyebbülhet. Az ő öröme a kisfiunk, Lacika öröme is, a gyermekünk boldog és kiegyensúlyozott lehet, ezáltal én is. Ettől függetlenül Dávidkát semmi nem hozza vissza, életem utolsó napjáig gyászolom őt – mondta a zenész. – Olyan nincs, hogy ne legyen felelőse egy hároméves gyerek halálának. A közleményt olvasva beigazolódott, nem Csilla fogta a gyermekünk kezét, a barátnője felügyeletére bízta Dávidkát, aki éveken át vigyázott a fiukra, és addig a napig nem is volt soha semmi gond…

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?