Belföld, Hírek

Kiderült: bűnbanda fosztotta ki Varga Judit igazságügyi minisztert és családját

Az igazságügyi miniszter korábban nem nyilatkozott az esetről, ám most kiderültek a részletek.

 

 

A Blikk tavalyelőtt elsőként számolt be arról, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter 2020 júliusában a családjával táborozós kenutúrára indult a Szigetközben, ahol aztán igencsak kellemetlen incidensben volt részük: meglopták őket. A politikus és családja egy ásványrárói kempingben egy fa közelében vertek fel a sátrát, ahonnan Varga a közösségi oldalán még posztolt is: „Magyarország csodái: kenutúra a Szigetközben; kifogtuk a dunai aranyhalat, kívántunk hármat és visszadobtuk”. Ám miután a túrával végeztek és visszatértek a kempingbe, észrevették, hogy értékek tűntek el a sátrukból. Varga Judit korábban nem nyilatkozott az esetről, most azonban kiderültek a részletek.

Telex most azt írja, a rendőrségi nyomozás nagy erőkkel indult meg, és alig egy hét múlva el is kapták az elkövetőket. Kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron megyében 2020 júliusában elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások, és egy ilyen esetnek lett a sértettje az igazságügyi miniszter és családja is.

A nyomozók feltételezték, hogy a lopások ugyanahhoz az elkövetői körhöz köthetők, és egy szlovák rendszámú járműre, illetve néhány olyan személyre gyanakodtak, akik ezzel az autóval több helyszínen is jártak. Az elkövetőkön végül 2020. augusztus 6-án éjjel a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon ütöttek rajta a rendőrök, miután egy magyar házaspár lakóautójából sportcipőt és némi készpénzt loptak. Az elkövetők kocsiját lefoglalták az abban talált ruhákkal, telefonokkal, multifunkcionális fogóval, szájmaszkokkal és gumikesztyűkkel együtt.

 

 

A Telex dr. Gál Katalintól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudta, hogy a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség még tavaly áprilisban vádat emelt az öt szlovák állampolgárral szemben, akik a hivatalos megfogalmazás szerint „különböző kempingekben, panziókban valósítottak meg lopásokat, lopásokhoz hasonló elkövetési magatartással kifosztásokat, készpénz-helyettesítő eszközzel és közokirattal visszaélést.” A vádirat 15 vádpontjában 21 bűncselekményt soroltak fel.

Ezt a képet már nem a miniszter, hanem a rendőrök készítették a kifosztott sátorról /Fotó: POLICEHU
Ezt a képet már nem a miniszter, hanem a rendőrök készítették a kifosztott sátorról / Fotó: Police.hu

A 2021. július 5-én tartott előkészítő ülésen az elkövetők beismerték a bűncselekmények elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Négyüket a bíróság 3 év 4 hónap szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, míg ötödik társukat 3 év szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 3 év járművezetéstől eltiltásra. Az ítélet 2021. augusztus 16-án lett jogerős.

Az igazságügyi minisztert és családját a jelek szerint nem viselte meg különösképpen, hogy Szigetközben meglopták őket, mert a közösségi oldala alapján 2021 nyarán visszatértek a helyszínre, amikor is Varga Judit ezt írta: „Nyár, Szigetköz, család, kenuzás.”

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?