Hírek, Külföld

Háborús helyzet Hollandiában: rohamrendőrök oszlatták fel a covid-tüntetést – videó

Több száz rendőrt és vízágyúkat is bevetettek a polgárokkal szemben.

 

 

Továbbra is világszerte tiltakoznak a koronavírus okozta szigorítások miatt. Ez elmúlt időszakban a tüntetők Rómában és Bécsben is összecsaptak a helyi hatóság embereivel, vasárnap pedig Amszterdamban is hasonló incidens történt.

A holland fővárosban, a Rijksmuseum előtt tartottak demonstrációt, melyen körülbelül kétezren vettek részt, ezt azonban a polgármester, Femke Halsema egyáltalán nem nézte jó szemmel és elrendelte a múzeum előtt található tér kiűrítését.

 

 

A bevetés során több száz rohamrendőr lépett akcióba, illetve több vízágyút is készültségbe helyeztek.

A rendőri erők felvonultatása olyan tekintélyt parancsolóan hatott, hogy a tüntetők többsége azonnal távozott a helyszínről, ám sokan akadtak akik a hatóság embereitől sem rémültek meg, és tovább folytaták útjukat, egészen a közeli Vondelparkig.

 

 

Hollandiában december közepétől a koronavírus omikron variánsának megfékezése érdekében ismét lezárások léptek életbe. A nem alapvető fontosságú árucikkeket forgalmazó kereskedelmi egységek január közepéig zárva tartanak, kettőnél több ember pedig nem gyülekezhet köztereken. Az oktatási intézményeknek január 9-ig kell zárva tartaniuk. A kabinet várhatóan január első hetében dönt arról, hogy ezután újraindulhat-e a jelenléti oktatás – írja a 24.hu.

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?