Belföld, Hírek

Ezért javasol kötelező oltást egy magyar szakértő

Mivel az embereknek egy csoportjára semmilyen koronavírus oltásra ösztönző intézkedések nem hatnak, végül a kötelező védőoltás lehet az egyetlen járható út.

 

 

A járványt akkor tudjuk megállítani, amikor a lakossági 90%-a immunológiailag védettnek tekinthető. Ezt vagy oltásokkal vagy a természetes fertőzéssel lehet elérni – nyilatkozta Boldogkői Zsolt biológus az RTL Híradójának.

Példaként a kanyaró elleni védőoltást, ahol 98% körüli a nyájimmunitási küszöb, mivel azonban gyermekkorban a népesség szinte 100%-át beoltják ellene, itt nincs mitől tartani. Ugyanezt kellene elérni a koronavírusnál is – teszi hozzá.

60-szor nagyobb eséllyel kerülhetnek kórházba az oltatlanok

Sokféle oka lehet annak, ami miatt valaki nem veszi fel a koronavírus elleni védőoltást, de Boldogkői szerint ezekre az emberekre lehet hatni különféle intézkedésekkel, mint például a védettségi igazolványokhoz kötődő előnyökkel.

Ettől függetlenül szerinte van az embereknek egy olyan csoportja, akikre ezek az intézkedések sem hatnak, tehát végül a kötelező védőoltás lenne az egyetlen járható út, ha el akarjuk érni a járvánnyal szembeni kellő immunitást.

 

Forrás: egeszsegkalauz.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?