Celeb / Híresség

Íme a világ 10 leggazdagabb rappere

A hiphop kétségtelenül dominálja korunk zenei színterét, a legsikeresebb előadók azonban nem csak a zenében alkottak nagyot, a legtöbben az üzleti életben is kamatoztatni tudták vállalkozószellemüket vagy épp saját brandjüket. Következzen a 10 legsikeresebb rapper!

 

 

 

10 – Lil Wayne

Lil Wayne

Vagyon: 170 millió dollár.

Dwayne Carter több mint 120 millió lemezt adott el a világon és egy Grammy-díjat is bezsebelt már. Egyedi hangzásvilágát rengetegen szeretik, amit jól mutat, hogy több TOP 100-as listán szerelő dala van, mint Elvisnek.

9 – Usher

Usher

Vagyon: 180 millió dollár.

Valószínűleg nincs ember, aki ne ismerné AZT a bizonyos számot Ushertől, aki eddig 8 Grammy-díjat szerzett. A producer azonban nem csak zenében sikeres, hanem üzleti világban is: ő a Tidal zenei streaming-szolgáltató egyik alapítója, valamint társtulajdonosa a Cleveland Caveliers kosárlabdacsapatnak is.


8 – Drake

Drake

Vagyona: 190 millió dollár.

Drake a Föld egyik legjobban kereső zenésze, első igazi slágerét, a ‘Best I Ever Have’-et 24 évesen adta ki. A luxiságot egyébként kifejezetten szereti kimutatni: saját likőrmárkja van, magángépet használ, és rendszeresen reklámarca a Nike reklámoknak.

7 – Master P

Master P

Vagyona: 200 millió dollár.

Percy Robert Miller az oldszkúlabb rappereket erősíti a listán, sztorijában külön érdekes, hogy nagyapjától 10 ezer dollárt örökölt, amiből megalapította a No Limit Records nevű legendás kiadót.

6 – Pharell Williams

Pharell Williams

Vagyona: 200 millió dollár.

Williams 90-es évek elején kezdte karrierjét, amikor megalapította a The Neptunes kiadót. Az évek során olyan legendás előadóknak volt producere, mint Jay-Z, Britney Spears, vagy Gwen Stefanie. De saját ruhamárkája is van, ékszereket és napszemüvegeket is tervez.

5 – Eminem

Eminem

Vagyona: 230 millió dollár.

Marshall Mathers karrierjét senkinek sem kell bemutatni, a legendás rapper Dr. Dre segítségével indult el a világsiker felé még 1999-ben. Az évek során 15 Grammy-díjat nyert, de szerepelt filmekben is, és persze saját kiadója is van már.

 

 

4 – Dr. Dre

Dr. Dre

Vagyona: 780 millió dollár.

Ha már Eminem, akkor természetesen mentora, Andre Romelle aka. Dr. Dre is felfér a listára – nem is akármilyen vagyonnal. Világhírt az 1992-es ‘The Chronic’ című lemez hoztam meg számára, azonban a vagyona jelentős részét inkább produceri munkáiból szerezte – Eminem mellett Snoop Dogg karrierjét is Dr. Dre segített elindítani.

Elég komoly pénzt szakított azzal is, amikor eladta a Beats by Dr. Dre nevű fejhallgatómárkáját az Apple-nek 3 milliárd dollárért – Dr. Dre-nek és Jimmy Iovine producernek az eladáskor 25-25 százalékos részesedése volt a cégben.

3 – Diddy
Diddy

Vagyona: 900 millió dollár.

Sean Combs vagy más néven P. Diddy nem csak a zenében alkotott nagyot, hanem vállalkozóként is. Kiadója mellett hotel, üdítőmárka, és videójáték platform is a portfóliója részét képezi.

 

 

2 – Jay Z

Jay z

Vagyona: 1,4 milliárd dollár.

Sokáig Shawn Corey Carter, vagyis Jay Z uralta a leggazdagabb rapperek listáját, 2021-ben azonban letaszították a trónról. Persze szégyenkeznie nincs oka, 2019-ben ugyanis belépett a milliárdosok klubjába. Beyonce férje az egyik legnagyobb név a zeneiparban, 23 (!) Grammy-díja pedig alá is támasztja mindeszt. Több mint 50 millió albumot adott el világszerte, de a zene mellett neki is vannak más érdekeltségei, többek között klubok, kaszinók, sőt még egy kannabisz márkának is résztulajdonosa.

1 – Kanye West

Kanye West

Vagyona: 1,8 milliárd dollár.

Ahhoz képest, hogy néhány éve még arról cikkeztek, hogy megszorult, 2021-ben fölényesen a leggazdagabb rapperé lett Kanye West. Noha Kanye (vagy Ye) általában őrültségei miatt kerül be a hírekbe, kétségtelen, hogy zseniális üzletember. Amellett, hogy sikeres producer és előadó – 150 millió lemezt adott el világszerte -, a divatiparban is sikert sikerre halmoz, saját sneaker márkája van, emellett rendre olyan luxusmárkákkal kollaborál, mint a Louis Vuitton.

 

forrás: noizz.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?