Belföld, Hírek

Golyóálló üvegből készült, érzékelőkkel felszerelt zsilipkapuk védik majd az MTVA székházát

Hadházy Ákos a közösségi oldalán írt arról, hogy az állami média csaknem 600 millió forintért szerzett be új biztonsági berendezéseket.

 

 

Golyóálló üvegből készült, érzékelőkkel felszerelt zsilipkapuk védik ezután az MTVA székházát. Erről Hadházy Ákos független képviselő számolt be, akit három éve több ellenzéki politikussal együtt biztonságiak dobtak ki az épületből – írja az rtl.hu.

„Ezek a kapuk azt mutatják, hogy a kormány is tisztában van vele, hogy a hatalmának a legfontosabb bástyája az a propagandagépezet, és a propagandagépezet zászlóshajója pedig az állami televízió. Ez indokolja ezt az egészen elképesztő paranoiát”

– mondta a képviselő az RTL Híradónak.

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán belső fotókat is nyilvánosságra hozott az új biztonsági berendezésekről, és azt is leírta, mi mire való.

A képviselő azt írja,

már a recepciós pultot is háromméteres vastag acél oszlopok közé telepített golyóálló biztonsági üveg védi, fölötte pedig egy fél méteres rács feszül. A golyóálló üvegből készült kapuk pedig zsilipkapuként is működnek, bennük egy súlymérő, egy infravörös és egy lézeres érzékelő ellenőrzi, hogy egyszerre csak egy ember lehessen benne.

Miután valaki az egyik oldalon belépett, az ajtó bezárul és a túloldali csak akkor nyílik, ha az illetőnek van saját belépőkártya, vagy a túloldali biztonsági őr megnyom egy gombot.

 

„Ezek a kapuk két dologra világítanak rá: arra, hogy a hatalom mennyire fél, illetve arra, hogy a hatalom mennyire korrupt. Ezeket a kapukat horribilis pénzen szerezi be az MTVA. A közbeszerzési értesítőben jelent meg, hogy majdnem 600 millió forintot költenek erre a néhány kapura”

– mondta Hadházy.

Az RTL Híradó az ügyben kereste az MTVA-t és a kormányt is, hogy megtudják, mitől, kitől akarják megvédeni a 600 milliós rendszerrel az épületet, de választ nem kaptak.

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?