Belföld, Hírek

Szakember: újabb súlyos járványhullám sújthatja Magyarországot – „Még január elején meg kellene nyitni a negyedik oltások lehetőségét”

Az omikron-variáns újabb megbetegedéseket okozhat hazánkban.

 

 

Ahogy a világ minden részén, úgy Magyarországon is javában dúl a koronavírus negyedik hulláma, ám a karácsony közeledtével végre javulni látszik a helyzet.

Az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője, Vattay Gábor azonban fontosnak tartja leszögezni, ez közel sem jelenti azt, hogy lecsenghet a járványhullám, az omikron-variáns ugyanis újabb megbetegedéseket okozhat januártól kezdve.

Az újabb komoly áldozatokkal járó hullám elkerülése azonban Vattay véleménye szerint megoldható, ehhez viszont a harmadik, illetve egy esetleges negyedik oltás beadatására is szükség lehet.

„A koronavírus omikron-variánsáról a lemaradva érkező dél-afrikai adatok most már kezdik mutatni, hogy nemcsak az esetszámok duplázódnak 3–4 naponta, de a kórházakba kerülők száma is hasonlóan durva tempóban emelkedik.

A koronavírus omikron-variánsa januárban vagy februárban Magyarországon súlyos járványhullámot indíthat el, de ezt el lehet kerülni. Az ötödik járványhullám elkerülése csak abban az esetben lehetséges, ha a harmadik oltások száma utoléri a második oltások számát. Még január elején meg kellene nyitni a negyedik oltások lehetőségét azok számára, akik már felvették a harmadik oltást” – idézte a szakembert napi.hu.

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?