Belföld, Hírek

Összecseréltek két beteget a szolnoki kórházban: egy másik asszonyt talált a saját anyja helyett, aki már napok óta halott volt – videó

A híradónak nyilatkozott az elhunyt asszony lánya, aki két napja véletlenül tudta meg, hogy mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját a kórházban. Az is elképzelhető, hogy az áldozatot félrekezelték.

 

 

Összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban: az egyikük november 26-án meghalt, amiről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, akik intézkedtek is a hamvasztásról – tudta meg az RTL Híradó.

A híradónak nyilatkozott az elhunyt asszony lánya, aki két napja véletlenül tudta meg, hogy mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját a kórházban. Az idős asszonyt november 19-én szállították a szolnoki Hetényi Géza Kórház Covid-osztályára koronavírus-fertőzéssel. Két nappal később a lánya jó híreket kapott, úgy tudta, javul az anyja állapota.

24-én felkerült a krónikus belgyógyászati osztályra, öt nap után, nem covidosként, láztalanul



– nyilatkozta Kissné Csomor Mária, aki aztán tegnapelőtt az édesanyja helyett, ám az ő adataival egy másik nőt talált a kórházi ágyon.

A nővér először nem hitt neki, majd jelezte a főorvosnak, hogy összecserélhették a betegeket. Mivel Mária akkor még nem tudta, hová lett az édesanyja, értesítette a rendőröket is. Ezután a Covid-osztályra szeretett volna bejutni, hátha az édesanyja ott van, ám ekkor a kórház főigazgatója közölte vele, hogy Mária anyja már november 26-án meghalt, sőt, el is hamvasztották.

– Az igazgató azt mondta, hogy igen, nagy hibát követtek el, és amikor felvetettem, hogy az édesanyám a Covidról felfelé a krónikus belosztályon nem jól lett kezelve, és ellentétes gyógyszert kaphatott, arra is azt mondta: valószínűleg így történt – meséli a nő az egészen elképesztő történetet.

Mária ezután beszélt a kórházban fekvő másik nő lányával is, de ő is csak szerdán tudta meg, hogy valaki más hozzátartozóját hamvasztották el. Ő ugyan örül, hogy az ő édesanyja életben van, de nagyon felzaklatta az eseménysorozat.

A kórház elismerte a tévedést, amit azzal indokoltak, hogy a betegek kezén nem volt karszalag. Az intézményben azonnali belső vizsgálatot indítottak, de az ügyet már a rendőrség vizsgálja.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?