Belföld, Hírek

Újabb helyen lesz kötelező itthon a védettségi igazolvány

A decembertől érvényes határozat értelmében az intézményekbe való belépés védettségi igazolvány (applikáció, uniós digitális Covid-igazolvány, nemzetközi oltási bizonyítvány, védettségi igazolás) felmutatásához kötött.

 

 

Az innovációs és technológiai miniszter egyedi határozata értelmében 2021. december 1-jétől csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe. E főszabály alól természetesen mentesülnek a szakképző iskolákban, technikumokban foglalkoztatottak, oktatók és tanulók

– jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese az ITM közleménye szerint.

Portfolio cikke szerint a decembertől érvényes határozat értelmében az intézményekbe való belépés védettségi igazolvány (applikáció, uniós digitális Covid-igazolvány, nemzetközi oltási bizonyítvány, védettségi igazolás) felmutatásához kötött.

Az előírást a szakképző intézmény alkalmazottaira és diákjaira nem kell alkalmazni, a tanulót kísérő egy nagykorú személy, például szülő, nagyszülő a védettség igazolása nélkül csak az intézményvezető által meghatározott pontig mehet be az iskola területére.

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?