Hírek, Külföld

Utcára vonultak Bécsben az emberek a teljes lezárás miatt

A szomszédos Ausztria fővárosában, Bécsben is éledeznek a lezárás elleni tüntetők. Néhány százan gyűltek össze a belvárosában, a Mariahilfer Straße elején, a múzeumnegyed környékén szombaton délelőtt, a tömeg délutánra megnőtt. Több ezren voltak az utcákon.

 

 

A tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte, körülbelül kéttucatnyi rendőr biztosítja – írta meg a telex.hu helyszíni tudósítója. Az osztrák főváros több pontján lesznek megmozdulások, amelyeken az eddigi hírek szerint nem voltak incidensek. Herbert Kickl, az FPÖ elnöke azért nem tudott részt venni a szombati tüntetésen, mert előző nap pozitív lett a koronavírus-tesztje – közölte az APA osztrák hírügynökség. A pártelnök a kormány pénteki bejelentését,- miszerint 10 napra zárlat alá kerül hétfőtől az ország – úgy kommentálta, hogy „Ausztria immár diktatúra”. Herbert Kickl távolmaradásától függetlenül az FPÖ százezer embert vár a szombati tüntetéssorozatra.

Oltásellenesek gyülekeznek a jobboldali Szabadságpárt szervezésében/Fotó:MTI AP Lisa Leutner

A bécsi megmozdulások szervezettebbnek tűnnek, mint a rotterdami, amelyről nemrég videós beszámolót is adtunk.



A bécsi tüntetők megpróbálhatnak behatolni a kórházakba, miután az oltásellenes közösségi médiás csoportokban erre buzdították a tagokat – írta a Kronen Zeitung belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva. A rendőrség ezért fokozta a jelenlétét az egészségügyi intézmények körül Salzburgban és Felső-Ausztria tartományban.

Az 50 főnél nagyobb csoportosulásokban elvileg FFP2-es maszkot kell viselni, de ezt kevesen tartották be.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?