Életmód, Igaz történetek

Rengeteg negatív kommentet kap a két gyermekes édesanya, mert túl sovány – “Egyél már egy hamburgert” írták többen képe alá

Az utóbbi időben egyre több platformon lehet találkozni testpozitív posztokkal, bejegyzésekkel. El kell fogadni, hogy minden ember különbözik, mindenkinek más a csontozata, testfelépítése, másképp raktározza el a szervezete a zsír, más az anyagcsere és még sorolhatnánk. Ha valaki nem érzi jól magát a bőrében, de már minden lehetőséget kipróbált, hogy változtasson ám mégsem ért el eredményt, akkor nincs más lehetőség mint elfogadni önmagukat úgy, ahogy vannak. Akadnak olyanok, akik mindenféle próbálkozás nélkül ezzel kezdik és megmutatják, hogy így is szeretik magukat.

 

 

 

 




 

1

Persze az interneten és a közösségi oldalak világában az emberek tücsköt-békát összehordanak, mert szavakkal vagdalózni a legegyszerűbb. Abba nem gondolnak bele, hogy az adott személy, akit a súlya, testalkata miatt sérteget, legyen testes vagy vékony, mennyire bántó tud lenni. A mai világban már sértő, ha valakit lekövéreznek, de ugyanez elmondható a soványságról is.

A 27 éves két gyermekes Caitlin Fladager első kézből tudja, milyen mikor az emberek a külsején és a súlyán csámcsognak. A Kanadai Vancouverből származó fiatal anyuka elmondása szerint az úgynevezett “sovány szégyen” is pontosan ugyanolyan sértő, mintha valakire ráaggatnák a “kövér” jelzőt.

“A soványságot is ugyanolyan komolyan kell venni, mint a kövérséget.” – mondta.

Rengeteg kommentet kap a képei és bejegyzései alá. A legtöbbjük arról szól, hogy nagyon sovány, és rendesen kellene ennie ahhoz, hogy egészséges külseje legyen. Többször fut bele olyanba, mikor azt mondják neki, hogy egyen legalább egy hamburgert, mert zörögnek a csontjai.

 

 

 

 




 

 

 

 

A 344 ezer követővel rendelkező édesanya június 14-én megosztott egy képet, melyhez a következő szöveget írta:

“Miután ezt a képet közzétettem, a következő néhány megjegyzést kaptam:

  • Eszel te rendesen? Milyen a kapcsolatod az étellel?
  • Mindannyian a test pozitivitása mellett vagyunk, de tényleg túl sovány vagy.
  • Valószínűleg étkezési rendellenességekkel küzdhetsz, ha így nézel ki.
  • Az ilyen képek miatt érzik úgy a fiatal lányok, hogy soványnak kell lenniük mert az az elfogadott.

Egyél már egy hamburgert.

A férfiak szeretik a teltebb lányokat, akik nem csak csontból és bőrből állnak.

  • Inkább szép és egészséges lennék, mint XXS-es méret.

Caitlin hozzátette: „A sovány szégyen olyan kérdés, amiről sajnos csak kevésszer beszélnek. Nem minden sovány ember éhezik vagy egészségtelen. Néhányunk számára ez csak a testünk. Ne kommentáld az emberek súlyát, se akkor ha sovány, se akkor ha kövér. Nem a te tested, nem a te dolgod.”

Caitlinnek van egy fiatal lánya és egy fia, akiket mindennél jobban szeret. Párjával és egyben gyermekei édesapjával nagyon régóta ismerik egymást, mivel egy iskolába jártak és már ott oda meg vissza voltak egymásért. Ez még most is így van. Nagyon szeretik egymást és párja sosem bántja azért, mert ahogy a többiek beállítják: “Túl sovány”

Szerinted is ugyanolyan sértő ha valakit lesoványoznak?

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?