Belföld, Hírek

Kunhalmi Ágnes elárulta: Van közös metszet az MSZP és a Pride között

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes kendőzetlenül elmondta a Pride-on, mit gondol a kormány gyermekvédelmi népszavazásáról, de azt is elárulta, hogy az MSZP-és az LMBTQ között milyen közös metszett van.

 

 

 
 

Kunhalmi Ágnes is a felvonulók közt volt a Pride-on, ahol a Blikk helyszíni tudósítójának elmondta, miért érezte úgy, hogy ma a több ezres tömeggel kell tartania.

Pride felvonulás  / Fotó: Varga Imre
Pride felvonulás / Fotó: Varga Imre

– Bárcsak ne kellene felvonulni, mert ez a felvonulás megint csak arról szól, hogy Magyarországon, hogy egy társadalmi kisebbséget és egy csoportot kipécézett magának az állampárt, és egyszerűen hergeli ellenük az egész országot gyűlöletet keltve. Azért tartom fontosnak, mert most már azt látom, hogy egyre több, sőt évek óta azt hiszem a heterok talán többségben vannak ezen a felvonuláson, ez az elfogadásról szól – mondta.

A politikus azt is kifejtette, hogy a Fidesszel ellentétben az MSZP és a Pride között nagyon is van közös metszett. Mint ismeretes Telex újságírója tette fel Gulyás Gergelynek a kormányinfón a kérdést, hogy lesz-e a pride-on fideszes képviselő. Gulyás azt mondta, nem tartja valószínűnek. Arra a kérdésre, hogy miért nem tartja valószínűnek, a miniszter azt válaszolta:

– Az érintetti kör nem fedi egymást az én tudomásom szerint. Nincs metszete.

Ekkor az ott lévő újságírók hatalmas röhögésben törtek ki.

– Van ám és van egy LMBTQ közössége is az MSZP-nek, aminek egyben az alapítója vagyok heteroként. Egyébként én nem tudom, hogy az MSZP-ben ki az és ki nem az, egyerűen nem téma. Nem ez alapján dől el az, hogy ki a barátom, ki nem, kivel szeretnék együtt dolgozni, kivel nem. Az lenne a normális ha ez egyszerűen tényleg magánügy lenne, és nem egy olyan dolog ami ellen hergelni lehet embereket.

A kormány által indított gyermekvédelmi népszavazásról is megvan Kunhalmi véleménye, szerinte a kormánynak inkább azzal kellene foglalkoznia amint az elmúlt években elért és nem megint kriminalizálni egy csoportot.

Pride felvonulás  / Fotó: Varga Imre
Pride felvonulás / Fotó: Varga Imre

– Én nagyon sajnálom, hogy a Fidesz egészen idáig eljutott, és ez a népszavazás egészen egyszerűen embertelen és beteg

– mondta Kunhalmi, majd úgy folytatta:

– Azt gondolják végig a magyarok, hogy ettől a népszavazástól, amit a Fidesz kezdeményezett több lesz a minimálbér? Vagy több orvos marad itthon? Vagy jobb lesz az egészségügyi ellátás, vagy az oktatás helyzete? Egyáltalán egy fejlődőbb nemzet leszünk? Nem! Nem ettől lesz olcsóbb a kenyér sem! Egész egyszerűen azokra a dolgokra kellene fókuszálnia a magyaroknak, amik a valós problémák, például az, hogy a Fudan helyett megmaradjon a diákváros és több ezer vidéki fiatalnak legyen lakhatása és kollégiumi helye, amikor a fővárosba szeretne jönni tanulni. Vagy mondjuk három hónapról kilenc hónapra emeljék az álláskeresési járadékot. Az emberekre kellene ,költeni a pénzt, a fiatalokra, a fejlődésükre, az oktatásukra, az egészségügyükre, a lakhatásukra és nem olyan hülyeségekkel foglalkozni, és nem olyan hülyeségekkel foglalkozni amit a kormány mond – mondta Kunhalmi Ágnes.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?