Belföld

A turisták már a kakaskukorékolást is betiltatnák Balatonberényben

A reggeli harangszót „eltörölték”, de a kakasokkal is van baj. Kukurikú.

 

 

 

 


Az ATV Híradó riportjából kiderül hogy nyaralók panaszai miatt szüntették be Balatonberényben a reggeli harangszót, mivel többeket zavart a kora reggeli ébresztés. Az egyház kötélnek állt, és nem harangoznak reggelenként, most viszont újabb panaszok érkeztek: ezúttal a kakasokra.

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

„Mérges voltam megmondom őszintén, faluhelyen ez egy ősi tradíció, a reggel ötös harangszót áttették hatra ez már furcsa volt az embereknek, de hogy a reggeli 6 os harangszót is megszüntetik egy-két ember kénye-kedve szerint, ezt döbbenetesnek tartom. Ilyen alapon este 8 kor meg délben se harangozzanak” – mondta el a véleményét Kiss Ferenc, helyi lakos.

 

A falu vezetésének és az egyháznak sikerült megegyeznie hogy reggelenként nem harangoznak. Horváth László polgármester azt gondolta, akkor most már minden rendben lesz, de ekkor jött az újabb kérés a hivatalba: tegyenek valamit a reggeli kakaskukorékolások ellen, mert az is nagyon zavaró. „Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak” – hangsúlyozta Balatonberény első embere

 

 

 

 

 

 

forrás: nlc.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?