Belföld, Hírek

Gyerekeknek árultak új pszichoaktív anyagot

A balassagyarmati nyomozók több fogyasztót is kihallgattak. Egy díler Nyíregyházán is lebukott.

 

 

 

 


A balassagyarmati rendőrök többrendbeli, új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a 39 éves O. Gábor, a 30 éves O. Zsolt ellen – írja a police.hu. Egyrendbeli új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítják az 52 éves H. Jánost, míg kábítószer birtoklással a 25 éves B. Adriánt.

A 25 éves férfit március 3-án ellenőrizték, amikor Hugyag külterületén autózott. A nadrágja zsebében három  alufóliába csomagolt, barnás színű növényi törmeléket, mint később a szakértő megállapitotta, új pszichoaktív anyagot találtak. Kiderült, a gyanúsított korábban kábítószert fogyasztott.

Az adatgyűjtés eredményeképp megállapították, hogy a 25 éves férfi két éven át, többször vett új pszichoaktív anyagot O. Zsolttól. Az is kiderült, hogy a 30 éves férfi 2018 decembere és 2021 márciusa között többeknek – köztük fiatal- és gyermekkorúaknak is – árulta a drogot Őrhalom belterületén.

2021 márciusa után – attól tartva, hogy a rendőrség megfigyeli őt – vevőit O. Gáborhoz és H. Jánoshoz irányította. A 39 éves férfi ezt követően Patvarcob árult úgynevezett „biofüvet”, míg az 52 éves férfi Balassagyarmaton volt élettársának adott át új pszichoaktív anyagot.

O. Zsolt és O. Gábor az új pszichoaktív anyag értékesítését esetenként gyermekjóléti szolgáltatást végző intézmény közelében végezték. A házkutatásoknál több gramm növényi törmeléket, az értékesítéshez szükséges eszközöket, nagyobb összegű készpénzt foglaltak le.

O. Zsoltot és O. Gábort július 9-én elfogták, őrizetbe vették. A napokban előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen. Az üggyel összefüggésben a nyomozók több fogyasztót is kihallgattak.

Nyíregyházán is lebukott egy díler

Nála a nyomozók szintén új pszichoaktív anyagokat és csaknem 16 millió forint készpénzt foglaltak le. A 47 éves V. Attila nyíregyházi lakásában árusította a kábító hatású tiltott szereket az őt felkereső vevőknek.

A rendőrök kábítószerkereső szolgálati kutya segítségével vizsgálták át az ingatlant, ahol különböző fajtájú, összesen 64,5 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot, valamint a tiltott szerek kiméréséhez, csomagolásához használt eszközöket foglaltak le.

A rendőrök az egyik ágy mögött kialakított rejtekhelyen feltehetően a bűnös tevékenységből szerzett ékszereket, és közel tizenhatmillió forint összegű készpénzt is lefoglaltak, amitől a rendőrök érkezésekor a családtagok igyekeztek megszabadulni.

A házfalon ütött nyíláson át próbálták az udvarra juttatni, ami csupán részben sikerült, így bent és kint is bankjegyek hevertek szerteszét.

A nyomozók a férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a férfi letartóztatásának indítványozására.

 

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?