Belföld, Hírek

Titokzatos ügy miatt rendőri vezetőkkel szemben indítottak eljárást a BRFK-nál

Közel egy héttel ezelőtt felfüggesztették beosztásából a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztálya vezetőjét és két osztályvezetőt – tudta meg a Blikk.

 

 

 




 

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozásában hat személyt gyanúsítottként hallgattak ki, közülük egy embert le is tartóztattak. Ezt a Blikk megkeresésére közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Kovács Katalin.

Azért fordultunk a KNYF-hez, mert tudomásunkra jutott, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának vezetőjét két kollégájával együtt felfüggesztették. A főügyészség szóvivője nem adta meg, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt rendeltek el nyomozást és gyanúsítottak meg hat embert, mondván, az eljárásról más adat nem közölhető.

A BRFK-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Budapest rendőrfőkapitánya visszavonta a Felderítő Főosztály vezetőjének és két osztályvezető vezetői kinevezését. Úgy tudjuk, az érintettek közül ketten már le is szereltek.

Hogy mi történt, arról a rendőrség sem nyilatkozott, tudomásunk szerint arról van szó, hogy egy jogszabályi változás miatt az eljárások során lefoglalt anyagok nyilvántartásban adminisztratív hibákat vétettek.

Vélemények a történtekkel kapcsolatban

A Felderítő Főosztály vezetőjéről az egyik volt kollégája a neve elhallgatását kérve azt mondta lapunknak, hogy bár nem tudja, mi van az ügy hátterében, de az ezredest az egyik legeredményesebb vezetőnek tartotta a kábítószer bűnözés elleni harcban. Az illető megjegyezte: „a történteknek sajnos a legnagyobb nyertesei a bűnözők.

Más szakmabeli pedig azt a véleményét osztotta meg velünk, hogy furának tartja, hogy adminisztratív hibára hivatkozva felfüggesztettek vezetőket, mert azért jóval kisebb súlyú büntetéseket szoktak kiszabni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?