Életmód, Érdekes

Ezek a kevesek által ismert tények egy nap még megmenthetik az életed

Sok tragikus esetet el lehetett volna kerülni, ha az emberek tudták volna, hogyan kell helyesen viselkedniük a kritikus helyzetben. Néha egy egyszerű tény ismerete nagyban megnövelheti esélyeinket a túlélésre, vagy segíthet megmenteni mások életét. Ez pedig arra ösztönözött bennünket, hogy elkészítsük ezt a hasznos cikket.

 

 

 

1. Találkozás medvével

Természetesen a legjobb, ha elkerüljük a medvéket, de ha találkozunk eggyel, akkor tudnunk kell, hogy a medvék leggyengébb képessége a manőverezés. A medvék nagyon gyorsan futnak egy vonalban, de ha körözniük kell egy tárgy körül, mint például egy fa, vagy egy autó, akkor már közel sem olyan gyorsak. Amennyiben úgy érzik, hogy a zsákmány túl okos, akkor egy idő után feladják az üldözést.

Azonban ne ess pánikba ha medvével találkozol és az nem mutat támadó szándékot. Ha csak néz rád, akkor állj egy helyben. Ha lassan kezd feléd sétálni, lassan sétálj te is hátrafelé. A medvék ritkán támadják meg az embereket. Valószínűleg le fog lépni, amikor rájön, hogy ember vagy.

2. A hal, vagy a vizelet szaga szemmel látható ok nélkül

Ha nem találod a szag forrását, akkor valószínűleg az elektromos vezetékek olvadnak. Ez a tüzet vagy robbanást okozhat. A legjobb megoldás ilyenkor, hogy lekapcsolod az áramot és hívj szakembert.

3. Aszpirin szívroham során

Már egy tabletta aszpirin komolyan javíthatja, azt ahogy az ember érzi magát. A szívrohamot kapott személynek azonnal le kell feküdnie a földre, valamit a feje alá kell helyeznie és be kell vennie a tablettát. A gyorsabb hatás érdekében jól el kell rágni.

4. Hőguta diagnosztizálása

A hirtelen hőguta legnyilvánvalóbb tünetei a szédülés és hányinger, de ezek a tünetek más okokból is jelentkezhetnek. Annak érdekében, hogy biztosan legyünk, valami édeset kell enni, mint a cukorkát. Ha az ízét kellemetlennek érezzük, akkor ez hőgutát jelent. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő emberek számára létfontosságú, hogy a lehető leghamarabb meghatározzák az okot és megkapják a megfelelő segítséget.

5. Egy egyszerű fogás ájulás ellen

Ha egy ájult embert szeretnél magához téríteni, akkor a hátára kel fektetni és a térdeit a mellkasára kell nyomni. Ez elősegíti a vér áramlását az agyba és az ájult személy felébred. Először viszont győződj meg róla, hogy az ájult személynek nincs-e sérülése, mert ebben az esetben a helyzet rosszabbodhat.

6. Segítség mérges kígyó marás esetén

Ellentétben a népszerű tévhitekkel nem szabad kiszívni a mérget, hűteni a harapás nyomot, kötszereket alkalmazni, vagy a sebet égetni. Mielőtt a szakértők megérkeznének, az áldozatnak sokat kell inni és egy antihisztamint kell bevennie. A harapás körüli területet nem szabad megérinteni, mert különben a méreg csak gyorsabban terjed.


7. Fuldokló ember kimentése

Ha ki tudtál menteni egy fuldokló embert, az még nem jelenti azt, hogy nincs további teendőd. Azonnal be kell vinni őket kórházba, különben néhány napon belül meghalhatnak, ha a tüdejükben víz maradt.

8. Hogyan törjük be az autó szélvédőjét baleset esetén

Ha olyan helyzetbe kerültél, hogy csak az ablakon keresztül lehet kijutni az autóból mivel az ajtó nem nyílik, ne feledd, hogy sokkal könnyebb betörni egy ablakot ha nem a középen, hanem a szélén próbálkozol. Ha kihúzod a fejtámlát az egyik ülésről, akkor annak a fém részével be tudod törni az üveget.

9. Tűz a víz miatt

Ez furcsának tűnik, de ha egy vízzel teli üveget közvetlen napsütés alatt hagyunk, akkor az tüzet okozhat. Ebben az esetben a palack lencseként fog működni és a hőt egy helyre koncentrálhatja. A legjobb, ha az ásványvizes palackot az ablakoktól távol tartjuk akár otthon, akár az autóban.

10. Mindig legyen nálad antihisztamin

Előfordulhat, hogy allergiás vagy olyan dologra, amivel korábban soha nem találkoztál. És ez olyan súlyos allergiás reakció is lehet, ami tragédiába fordulhat, ha nincs megfelelő segítség gyors időn belül.

11. A strandon a víz túl messze van a parttól

Amikor a víz vonala rendkívül messze van a parttól az a szökőár jele lehet. Ha ezt valahol észreveszed, mindenkit figyelmeztetni és menekülni kell.

Sajnos 2004-ben az emberek nem vették észre a figyelmeztető jelet az Indiai-óceánon történt szökőár előtt. Szinte mindenki elment halat és kagylót gyűjteni a kietlen parton. Két ember ismerte csak ezt a tényt, a 10 éves Tilly Smith és a biológia tanár John Chroston, akik rengeteg ember életét mentették meg aznap.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?