Hírek, Külföld

Nem adták ingyen a hamburgert, őrizetbe vette őket a rendőrség

Őrizetbe vették egy gyorsétterem mind a tizenkilenc alkalmazottját, miután nem voltak hajlandóak ingyen hamburgerrel kiszolgálni rendőrtiszteket – írja a BBC News. Azt eset szombaton éjszaka történt Pakisztánban. Hajnali egykor gyűjtötték be a Johnny & Jugnu gyorséttermi lánc alkalmazottait a pandzsabi tartományi székhelyen, Lahorban, arra hivatkozva, hogy két nappal előtte rendőrtisztek egy csoportja nem kapott ingyenes kiszolgálást.

A gyorséttermi dolgozók az egész éjszakát a fogdában voltak kénytelenek tölteni. Azt mondták, a hét órán át tartó őrizetük ideje alatt zaklatták és bántalmazták is őket.

Az eseményben érintett kilenc rendőrt felfüggesztették. Inam Ghani a tartományi rendőrség vezető tisztségviselője a Twitteren jelentette be a felfüggesztést, és közölte:

Senki nem teheti meg, hogy a saját kezébe vegye a törvényt. Az igazságtalanságot nem tolerálják. Minden elkövetőt megbüntetünk.

Imran Khan pakisztáni miniszterelnök korábban a pandzsábi tartomány rendőri erőinek reformját szorgalmazta, miután elmondta, hogy helyi politikusok a „haverjaikat” nevezték ki rendőrőrsök működtetésére.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?