Egészségügyi ötletek, Érdekes

Hihetetlen, de igaz! A párunk szellentésének belélegzése jót tesz az egészségünknek!

Bármilyen viccesen és hihetetlenül hangzik, a tudósok szerint partnerünk pukijának szaga jó hatással van az egészségünkre. Sokszor hallottuk már azt, hogy egy kapcsolat akkor válik igazán komollyá, ha már megy egymás előtt a pukizás. Egyesek meglehetősen pipiskedve állnak a témához, de valljuk be, hogy ez legalább annyira az életünk része, mint az, hogy lélegzünk. Nincs olyan, aki ne tenné. Igen! Még a lányok is. Persze az első randikon még nem illik azzal indítani, hogy egymás orra alá durrantunk, de egy együttélés során lehetetlen elkerülni. Nem is kell…

 

 

Átlagosan két másodpercen át tart és 100 ml bélgáz távozik a szervezetünkből. Egy normálisan működő szervezet estében naponta átlagosan 14 alkalommal pukizunk. Gyakorisága, szaga számtalan rendellenességre hívhatja fel a figyelmünket.

Az Exeter Egyetem tudósai végeztek egy kutatást, melynek eredményeit a Medicinal Chemistry Communications magazinban tették közzé. A lényege, hogy a szerelmünk pukijának illata jót tesz az egészségünknek. Ostobaságnak hangzik, de íme a magyarázat…

A hidrogén-szulfidot általában csípős és büdös szagként ismerjük, mely leginkább a záptojásra hasonlít. Ennek termelődése a testünkben egy természetes folyamat és pozitív hatással van az egészségünkre.

A gyomorban hidrogén-szulfid keletkezik a benne lévő enzimek segítségével. A gáz megvédi a sejtek létfontosságú mitokondriumát azáltal, hogy szabályozza a gyulladást és segít az energiatermelésben. Ennek ismeretében fejlesztettek ki a tudósok egy speciális vegyületet, az AP39-et, amely lehetővé teszi e specifikus gáz kis mennyiségének a mitokondriumba juttatását. Így a sejtek tovább képesek életben maradni.

Az AP39-es vegyület egyébként segíthet csökkenteni a vérnyomást és növeli a túlélés esélyét a szívinfarktus kockázatának kitett embereknél. Mindez annak köszönhető, hogy lassítja a szervezetünk legfontosabb izomműködését.

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?