Hírek, Külföld

Pénteken még Orbánnal tárgyalt, szombaton titokban megnősült Boris Johnson

Szűk körben zajlott a ceremónia.

 

 

 

 


A nyilvánosságot kizárva, teljes titokban megnősült Boris Johnson, írta meg a BBC. Nagy-Britannia miniszterelnöke szombaton a Westminster-székesegyházban vezette oltár elé menyasszonyát, Carrie Symondsot.

A miniszterelnöki kabinetiroda nem kommentálta a hírt, néhány brit lap azonban kiderített pár részletet a ceremóniáról. Nagy-Britaniában a koronavírus-járvány miatti korlátozások értelmében maximum 30 fő lehet jelen egy esküvőn, Jonhsonék menyegzőjén is nagyjából ennyien voltak, mindannyian a pár tagjainak közeli hozzátartozói, barátai. Symonds limuzinnal érkezett a helyszínre, hosszú, hófehér ruhát viselt, fátyol nélkül. Az apátság látogatóit délután fél kettő után, néhány perccel a ceremónia kezdete előtt kérték meg, hogy hagyják el a helyiséget, mert azt lezárják.

A lap értesülései szerint olyannyira titokban zajlottak az előkészületek, hogy a kabinetiroda alkalmazottai sem tudtak semmit a közelgő menyegzőről. Therese Coffey, munka- és nyugdíjügyi miniszter mindenesetre már tolmácsolta jókívánságait a Twitteren, ugyanitt Arlene Foster északír miniszterelnök is nagy ölelést küldött a párnak.

A brit miniszterelnök és a 33 éves Carrie Symonds kapcsolatát 2019-ben kezdte el pedzegetni a brit nyilvánosság, a pár aztán 2020 februárjában jelentette be, hogy hamarosan összeházasodnak, valamint hogy Symonds első közös gyereküket várja. A pár fia, Wilfred tavaly áprilisban született meg.

Az esküvője előtt egy nappal Johnson még Orbán Viktorral tárgyalt a Downing Streeten, aminek keretében a brit miniszterelnök többek között arra is kérte magyar kollégáját, hogy népszerűsítse a demokráciát Kínában, Oroszországban és Fehéroroszországban.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?