Belföld, Kreatív

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc szerelme megihlette a magyar festőművészt: íme, az eredmény

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc kapcsolata bizony mindenkit érdekel, a kortárs művészeket is megihleti.

 

 

 

 


Máriás Béla, alias drMáriás festőművész munkásságának visszatérő témája a magyar közélet. Emlékezetes képeket festett többek közt Lázár Jánosról – amit nem mellesleg félmillió forintért meg is vásárolt a politikusnak L. Simon László államtitkár -, Matolcsy Györgyről (ez a kép kétmilliót ért anno) vagy épp Borkai Zsoltról.

Legújabb alkotása – amely a korábbi hasonló képekhez hasonlóan valószínűleg szintén csillagászati áron fog elkelni – Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea szerelmének naiv, figuratív ábrázolása. A kép címe önmagáért beszél:

Az új magyar királyi dinasztia megszületése – Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a gazdagság, szépség és boldogság Ádámja és Évája, a földi mennyország megtestesítői

A művész posztjában segít a műértelmezésben is:

Lőrinc almaágat tart a kezében, melyet leskelődésünk miatt férfiassága eltakarására használ, ugyanakkor azon csüng kecses almája, melyet lehengerlően vonzó mosolya kíséretében Andreája felé nyújt reménykedve. Ámbátor Andrea szépségistennő miközben angyali mosollyal néz vissza szeretett szíve választottjára furcsa mód egy másik almát fog a kezében. Vajon melyikbe harap? S harap-e egyáltalán? Megbukik-é az ember, avagy marad örökre a Paradicsomban?”

Íme a festmény:

 

Mint megírtuk, ha ilyen ütemben halad álomotthonuk felújítása, a jegyesek akár hetek múlva birtokba vehetik luxusotthonukat a Széchenyi-hegyen. Úgy tudjuk, mindkettejüket felvillanyozza, hogy hamarosan egybekelnek, az üzletember teljesen megváltozott, amióta a tévés a párja.

– Divatosabban öltözik és le is fogyott, szeretne jól mutatni gyönyörű kedvese mellett – súgta meg lapunknak egy informátor.

Nem hinnénk, hogy ezt a festményt kifüggesztenék új villájukban!

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?