Érdekes, Film

10 egyértelmű filmes baki, amelyet sokan nem vettünk észre

Filmforgatás közben a filmrendezők mindent megtesznek, hogy a lehető legnagyobb figyelmet fordítsák a részletekre, hogy a film hihetőnek tűnjön. Néha több száz vagy akár ezer ember dolgozik egy projekten. De mindezek ellenére lehetetlen számukra minden apró részletet figyelembe venni. Jó, ha a baki kicsi, mint egy véletlenül rossz helyen lévő tárgy. A filmkészítés során azonban néha nagyobb malőrök jelennek meg, amelyeket valójában csak nagyon kevesen képesek észrevenni. Mi nemcsak filmeket szeretünk nézni, hanem a kissé észrevehető és nyilvánvaló bakikat is kiemelni. Itt vannak azok, amelyek végül a listánkra kerültek.

 

 

 

1. Érkezés (2016)

A jelenetben, ahol Ian (Jeremy Renner) takaróval borítja Louise-t (Amy Adams), a nézők észrevehetik, hogy valamihez hozzátapad. Mivel az akció nyílt terepen zajlik, úgy gondoljuk, hogy valószínűleg egy mikrofon volt az, amelyet egy „mikrofon-gém kezelő” tartott egy speciális állvány segítségével.

2. Jurassic Park (1993)

Abban a pillanatban, amikor a velociraptor kinyitja a konyha ajtaját, észreveheted, hogy a személyzet egyik keze megjelenik az ajtó mögött, amely a raptor jobb oldalát tartja. Talán így kellett egyensúlyban tartaniuk a bábut.

3. Forrest Gump (1994)

Az „Apple” vállalat csak 1980-ban tartott elsődleges részvény-kibocsátást, ami azt jelenti, hogy csak abban a pillanatban volt arra lehetőség, hogy az emberek befektessenek. A film jelenete valamikor 1974-1976 között játszódik, amikor Forrest levelet kap az Apple Computers-től. A jelenetben azt mondja, hogy már befektetett forrásokat „valamiféle gyümölcscégbe”.


4. A Vasember (2008)

Tony Stark a számítógépnél dolgozik, és egy bögre van mellette, amelyet fejjel lefelé fordítottak. Észrevehető, mert a „Stark” feliratú grafika fejjel lefelé áll. Amikor a kamera közelről mutatja a színész kezében lévő bögrét, az már a megfelelő helyzetben van.

5. Kate és Leopold (2001)

Az epizódban, amikor Darci (Natasha Lyonne) odamegy a lifthez, hogy megnyomja a gombot, jól látható, hogy szándékosan több centivel jobbra teszi a mutatóujját.

6. Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

Amikor Tony Stark (Robert Downey Jr.) és Peter Parker (Tom Holland) az űrhajóban beszélgetnek a helyzet komolyságáról, a kép megváltozik, és jól látható, hogyan változik mind a háttér, mind a Pókember frizurája.

7. Förtelmes főnökök 2 (2014)

Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) nadrágban lép be a szobába. Kis idő múlva a jelenet összes résztvevője széken ül, és láthatjuk, hogy Julia most harisnyanadrágot visel.

 

 

 

8. Csajkeverők (2014)

Minden arról a jelenetről szól, amikor Ellie (Imogen Poots) a kávézóban ül és Jason-al (Zac Efron) beszélget. Egy pillanatban a nézők észrevehetik, hogy az ablak tükröződése nem esik egybe a fejük mozgásával. Nyilvánvaló, hogy több képet helyeztek egymásra.

9. Tesla (2020)

A cselekmény szerint a szereplők egy vihar alatt szabad terepen vannak. Villámcsapások során azonban a szereplők árnyéka tükröződik a falon. Ezt a jelenetet valószínűleg egy stúdióban vették fel, nem pedig a szabadban.

10. Úriemberek (2019)

Rosalind (Michelle Dockery) elmegy az autóból a garázsba, és a kamera Christian Louboutin cipőben mutatja a lábát. Amikor elhagyja az irodát, és férje (Matthew McConaughey) figyeli őt, már másmilyen cipő van rajta.

Milyen gyakran veszel észre bakikat filmnézés közben? Hogyan viszonyulsz ezekhez a hibákhoz?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?