Belföld, Hírek

A kormány nyilvánosságra hozta a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatait

A kormány vasárnap nyilvánosságra hozta a magyarországi oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Eddig erről nem voltak ismert adatok.

 

 

 

 


A Magyarország Kormánya Facebook-oldalra feltöltött táblázathoz azt írták:

„Jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen. Mindenkit arra kérünk, hogy éljen az oltás lehetőségével. Az oltás életet ment.

A képen a második vakcinát követő fertőzések és halálozási adatokat láthatjuk tavaly 2020. december vége és 2021. április 20. között. A statisztikák azt mutatták, hogy a második védőoltás után 5714 lakos betegedett meg és 273 ember életét követelte a koronavírus-fertőzés.

A százezer oltottra vetített adatok alapján a két dózissal oltottak 0,4 százaléka betegszik meg, és 0,02 százaléka hal meg.

 

Az adatokat vakcinánként is közölték. A százezer oltottra jutó megbetegedések száma a Szputnyiknál a legalacsonyabb (95) és az AstraZenecánál a legmagasabb (700). A százezer oltottra jutó halálesetek száma szintén a Szputnyiknál a legalacsonyabb (1), és a Pfizer/BioNTech-nél a legmagasabb (32).

A Sinopharm oltás után 78 ember halt meg, ami 100 ezer oltottra nézve 16.

AstraZeneca oltás után hat, míg Szputnyik V vakcina után két koronavírussal fertőzött ember hunyt el.

A Pfizer második oltása után bekövetkezett halálesetek számához azonban figyelembe venni, hogy ezt a vakcinát használták a legidősebbek oltására, illetve a krónikus betegséggel rendelkező idősek is javarészt ezt kapták. Nagyban befolyásolja az adatokat, hogy milyen csoportokat oltanak az adott vakcinával, emellett az is, hogy mióta használják.

A napi járványadatokat itt találja!

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?