Érdekes

13 pár híresség olcsó és drága ruhákban, amelyek szinte egyformán néznek ki

A tömegpiaci márkák és a luxusszegmensbe tartozó ruházati cikkek ára közötti különbség a több ezer dollárt is elérheti. Ugyanakkor néha elég nehéz lehet megkülönböztetni, hogy melyik melyik. Erre fényes bizonyítékot szolgáltatnak azok a hírességek, akik gyakran választják a pénztárcabarát márkákat. A közönséget hagyják találgatni, hogy melyik tervező készítette a remekművet, és teljesen gyanútlanok azzal kapcsolatban, hogy a sarki boltban vették a darabot fillérekért. Úgy döntöttünk, hogy elvégzünk egy kis kísérletet, és összehasonlítjuk az úgynevezett tömegpiaci márkák hasonló ruháit a luxus márkákkal. Nézzük meg, mennyiben különböznek egymástól.

 

 

 

1. Celine (3,063 dollár) és Asos (53 dollár)

2019-ben Selena Gomez a híres Celine márka imádnivaló pöttyös ruhájában jelent meg a nyilvánosság előtt – az énekesnő tisztességes pénzt fizetett a darabért. Néhány évvel korábban Kate Middleton bebizonyította, hogy hasonló megjelenés mindössze 53 dollárból is létrehozható – Cambridge hercegnéje az Asos által készített, pénztárcabarát ruhájában örvendeztette meg a közönséget.

2. Brandon Maxwell (1495 dollár) és Zara (50 dollár)

Ez a klasszikus egyenes ruhasziluett szinte minden márka kínálatában megjelenik, de az árak nagyban eltérhetnek. Meghan Markle és Eva Longoria ruhái egyértelműen bizonyítják ezt. A bal oldali képen a Brandon Maxwell által kreált remekmű, a jobb oldali képen pedig egy Zara ruhaköltemény látható.

3. Dolce & Gabbana (≈ 2234 dollár) és Zara (28 dollár)

A tömegpiaci márkák iránti szeretete ellenére az elmúlt év elején Cambridge hercegnője a Dolce & Gabbana elegáns tweed-kosztümében jelent meg a nyilvánosság előtt.

Egy évvel korábban Letícia spanyol királyné egy hasonló tweed ruhában örvendeztetett meg mindenkit, bár ő jóval kevesebbet fizetett ezért a ruhadarabért, mint Kate.


4. Gucci (13 000 dollár) és Wasteland (26 dollár)

A 2018-as Golden Globe-díjátadó ünnepségre Dakota Johnson egy lenyűgöző bársonyruhát választott a Gucci-tól – a színésznő igazán remekül nézett ki benne. 2007-ben Angelina Jolie hasonló megjelenést mutatott be egy Wasteland vintage ruhával, miután az outfitet egy csodálatos brossal és Christian Louboutin cipővel egészítette ki.

5. Savannah Miller (2 000 dollár) és Daya (38 dollár)

Sienna Miller 2 évvel ezelőtt egy szaténruhában jelent meg a nyilvánosság előtt. A ruha tervezőjéről kiderült, hogy a színésznő nővére, Savannah volt. Zendaya viszont a saját ruhakollekcióját választotta – például ezt a ruhát, amely kevesebb mint 50 dollárért volt kapható.

6. Mulberry (645 dollár) és Asos (67 dollár)

2016-ban Kate Middleton a Mulberry brit divatház, által tervezett halványkék kabátot viselve jelent meg a nyilvánosság előtt.

2 évvel korábban Taylor Swift egy sokkal pénztárcabarátabb lehetőséget mutatott be, amikor egy Asos által gyártott kabátot viselt.

7. Celine (5 790 dollár) és Mango (229 dollár)

2019-ben Emilia Clarke és Irina Shayk klasszikus kabátokban nyűgözték le rajongóikat stílusos megjelenésükkel. Emilia egy Celine által tervezett kabátot viselt, Irina pedig a Mango pénztárcabarátabb kabátját.

8. Calvin Klein (2 000 dollár) és Meshki (76 dollár)

Az egyenes ceruzaszoknyákból és crop topokból álló ruhák egy ideje már a népszerűség csúcsán vannak. Mind a tervezői márkák kollekcióiban, mind a tömegpiaci üzletekben megtalálhatóak. Alessandra Ambrosio egy Calvin Klein kreációt visel, míg Ashley Graham modell a Meshki, egy sok híresség által kedvelt, pénztárcabarát márka által tervezett ruhában pózol.

9. Aritzia (228 dollár) és H&M (60 dollár)

Egy stílusos, túlméretes dzseki manapság szinte minden lány szekrényében megtalálható. Ez a tétel azonban szinte minden áron megtalálható. Kendall Jenner több mint 200 dollárt fizetett a dzsekijéért, míg takarékos kollégája, Gigi Hadid csak 60 dollárt fizetett, és a kabátok mindkét lányon egyformán szépek.

 

10. Victoria Beckham (777 dollár) és Topshop (59 dollár)

A Jesus Henry Christ film premierjén Julia Roberts egy lakonikus fekete ruhában jelent meg, fehér gallérral és mandzsettával, amelyet Victoria Beckham márkája tervezett.

Kate Middleton viszont a Topshop kollekciójából talált hasonló ruhát.

11. Ellery Conrad (1 228 dollár) és Aritzia Babaton (138 dollár)

Ránija jordán királynő mindig is elegáns ízléséről volt híres. Egy hivatalos rendezvényen harangujjú lila ruhában jelent meg. Érdekes módon II. Abdullah király házastársa legalább kétszer viselte ugyanezt a ruhát a nyilvánosság előtt. Meghan Markle egy tömegpiaci márka hasonló ruháját viselte 2019-ben.

12. Romona Keveza (5000 dollár) és Zara (50 dollár)

Chanel Iman és Emily Ratajkowski modellek gyönyörűek ezekben a lakonikus, egy vállas skarlátvörös ruhákban. Valójában nehéz megkülönböztetni, hogy az egyik ruhát a couture márka Romona Keveza divatház készíti, míg a második a pénztárcabarát Zara márka kreációja.

13. Hugo Boss (980 dollár) és Marks & Spencer (220 dollár)

Letícia királyné annyira megszerette Hugo Boss halványlila kétrészes kosztümét, hogy többször is viselte a nyilvánosság előtt.

Cambridge hercegnője is szereti a klasszikus kosztümöket, de a spanyol királynővel ellentétben Katalin sokkal kevesebbet fizetett ruhájáért.

Szerinted megéri a luxus ruházati márkák ára? Vagy szerinted valóban túlfizetünk, ha híres márkák ruházatát vásároljuk?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?