Belföld, Hírek

Gyurcsány Orbánnak: „Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr? Hogy nálunk halnak meg lakosságarányosan a legtöbben az egész világon?”

„Képes 26 ezer elhunyt magyar után másnap reggel röhögcsélve arról beszélni, hogy magára is vár egy korsó sör a teraszán?!” – írja a DK elnöke. De több ellenzéki politikus is kiakadt a kormányfőre.

 

 

 

 


„Kacarászva, jókedvűen adott ma reggel rádióinterjút Orbán Viktor” – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

„Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr? Hogy nálunk halnak meg lakosságarányosan a legtöbben az egész világon? Hogy ma reggelre 207-en elhunytak koronavírusban? Hogy több ezren elvesztették a munkájukat a vírus miatt?Jól szórakozik? Képes 26 ezer elhunyt magyar után másnap reggel röhögcsélve arról beszélni, hogy magára is vár egy korsó sör a teraszán?!” – teszi fel a kérdéseket a DK elnöke hozzátéve:
 
„kormányváltás után egész más fog várni rá. Készüljön. Ott nem lesz olyan világos, mint a teraszán”.

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott péntek reggeli interjújáért. A párt szóvivője az állítja, hogy a miniszterelnök az interjúban megsértette a koronavírus-járványban elhunytak emlékét, a gyászoló családokat, a válságban tönkrement embereket, valamint az orvosokat és az ápolókat.

Barkóczi Balázs pénteki online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: sok mindent hallottak már a kormányfő szokásos, péntek reggeli rádióinterjúiban, de olyat még sohasem, hogy „a járványban világelső halálozást produkáló kormány miniszterelnöke végigheherészik egy rádióinterjút”.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy miközben 26 ezer magyar család gyászolja elveszett szeretteit, több százezer ember még nem ocsúdott fel abból, hogy tönkrement a vállalkozása vagy, hogy elvesztette a munkáját, a miniszterelnök „kacarászva” azt tervezi, hogy miként fog a teraszán meginni egy sört.

Amikor Magyarország vezeti az egész világ halálozási statisztikáit, mert a magyar kormányé volt az egész világ leggyengébb védekezése, akkor „nem röhögcsélünk, mint egy idióta, hanem a legőszintébben bocsánatot kérünk az országtól és vállaljuk a felelősséget” – jelentette ki a szóvivő.

De hasonló véleményen van a Momentumos Fekete-Győr András is.

„Jót nevetgélve adott interjút a nyitásról Orbán Viktor az állami rádiónak. Miután tegnap Magyarország világelső lett a koronavírus okozta halálozásokban” – fogalmazott Facebook-posztjában a Momentum elnöke.

A kormányfő rádióinterjújára Jakab Péter is reagált. A Jobbik elnöke Facebook-oldalán azt írta, ő is hallgatta reggel Orbán rádióinterjúját, hogy reagálhasson rá.

„Végighallgattam, ahogy elmondja, hogy az ország nyit, halálozásban nem is állunk olyan rosszul (csak világelsők vagyunk), a veszélyhelyzet azonban marad, és persze az ellenzék tehet mindenről. Aztán a végén bemondta a köpcös, hogy ő egyébként az utcai harcosok világából érkezett. Felnevettem. Itt jöttem rá, hogy nincs értelme erre reagálni. Ez az ember egy vicc. És bár nevettem, rögtön el is komorodtam. Mert valójában nem vicc, hanem tragédia, hogy ő vezeti az országot” – fogalmazott a posztban Jakab Péter.
 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?