Belföld, Hírek

Fekete zászló lobog a Parlament épületén

A DK kitűzte a fekete zászlót a Parlament épületére a koronavírus magyar áldozatainak emlékére, és sajtótájékoztatót is tartott.

 

 

 

 


A Demokratikus Koalíció, ahogy arról a Blikk is beszámolt, tegnap sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy a Kossuth téren eresszék félárbócra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, így emlékezve meg a koronavírus-járvány 25 ezer magyar áldozatáról, és mindazokról, akik az egészségügy helyzete miatt vesztették életüket.

Ez a szimbolikus lépés lett volna a minimum a DK szerint, azonban mivel ez nem történt meg, saját kézbe vették a dolgokat: ma Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője helyettük tűzte ki a gyász zászlaját az Országgyűlés épületére.

Közleményükben arról írtak: „Lássa és tudja meg mindenki: az elhibázott járványkezelés miatt több ezer olyan magyar ember halt meg, aki megmenthető lett volna. A mai napon rájuk emlékezünk, és rájuk emlékeztetünk mindenkit az országban.”

A helyszínen sajtótájékozató is zajlott, ezt élőben lehetett követni a párt Facebook oldalán:

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?