Életmód

20 ember, akinek sikerült különleges kincset vásárolnia fillérekért

Néha talán úgy tűnhet, hogy a bolhapiacokon és turkálókban kizárólag ócska kacatok várnak ránk, de ez nem így van. A gyakorlat legalábbis azt mutatja, hogy még ha elvétve is, de olykor igazi kincsekre is bukkanhatunk közöttük. Ehhez csak annyi a dolgunk, hogy kitartónak kell lennünk, kutakodnunk, na meg persze az sem árt, ha van a zsebünkben egy jó nagy adag szerencse. A most következő emberek olyan izgalmas holmikra tettek szert, hogy úgy gondolták, a közösségi oldalakon keresztül is meg kell osztaniuk azt a nagyvilággal. És ezt nagyon jól tették: mi, például ámuldozva néztük, hogy milyen hihetetlen szerencsével vásároltak például értékes ékszereket, és divatkiegészítőket holmi aprópénzért cserébe.

 

 

 

1 ,,5 dollárért vettem azt a gyűrűt, amiről azt állították, hogy aranyozott. Kiderült, hogy a fém része platinából készült, a kövek pedig gyémántok és akvamarin.”

2 ,,3,5 fontért vettem ezt a tálat. Az alján lévő lenyomatra rákeresve kiderült, hogy ez egy 1822-ben elsüllyedt hajóról kimentett kincs. És én csak azért vettem meg, mert tetszett, hogy kék színű.”

3 ,,12 dollárért vettük ezt a medált egy ékszerboltban. Szakértőhöz vittük, aki megállapította, hogy ez egy ismeretlen ékszerész által készített antik kitűző, ami körülbelül 1000-1500 dollár értékű.”


4 ,,Ezt a Whiting & Davis aranyozott pénztárcát egy turkálóban vettük 5 dollárért. A kiskereskedelmi ára 225 dollár.”

5 ,,Ezt a csodálatos órát 30 dollárért vásároltam egy garázsvásáron. Ugyanez az interneten 900 dollárba került volna.”

6 ,,Ezt a széket 25 dollárért vettem. Valódi bőrből készült, Olaszországban.”

7 ,,Ma reggel 11 dollárért vásároltam ezt a nyakláncot, amiről azt mondták, hogy üvegből készült, de kiderült róla, hogy ametiszt.”



8 ,,Ezt 20. század közepén készült kovácsoltvas asztalt 20 dollárért vásároltam egy használt háztartási cikkeket árusító áruházban.”

9 ,,Ezt a Charles Schultz által aláírt Snoopy rajzot egy bolhapiacon vettem 4,95 dollárért.”

10 ,,5 dollárért vásároltam meg a svájci Exaequo cég Salvador Dalí kollekciójának egyik darabját.”

11 ,,Egy használt boltban vettem ezt a nyakláncot 6 dollárért. Még a pénztáros is felkiáltott, hogy milyen gyönyörű. Kiderült, hogy a benne lévő kő valódi gyémánt.”

12 ,,Ezt a napszemüveget 1 dollárért vásároltam egy bolhapiacon. Kiderült, hogy Németországban készült még a 60-as években, és tiszta aranyból készült a kerete.”

13 ,,A helyi bolhapiacon vásároltam ezt a Le Creuset edénykészletet csupán 2 fontért. Idén nagyon korán jött a karácsony.”

14 ,,10 dollárért vásároltam ezt az ezüst méreggyűrűt egy bolhapiacon, és egy szem volt a belsejében.”

15 ,,Ezt az 1971 Purple 442-t 9 másik autóval együtt vettem 4 dollárért egy bolhapiacon. Kiderült, hogy a Hot Wheels egyik legritkább modellje, és 2.800 dollárért adtam el.”

16 ,,Ezt az opállal díszített aranyozott brossot egy turkálóban vettem 3 dollárért.”

17 ,,A National Geographic magazin leghíresebb fényképének másolata, amit a képen látható afgán lány is aláírt. 12,99 dollárért vásároltam.”

 

 

 

18 ,,Ezt a két tojástartót 1,99 dollárért vásároltam. Az egyiken Salvador Daly, a másikon Frida Kahlo látható, és a szívem örül minden alkalommal, amikor csak rájuk nézek.”

19 ,,Nehéz elhinni, de sikerült egy 99 dollár értékű japán kést vásárolnom csupán 3 dollárért.”

20 ,,Büszkeségem ez az 1930-as években készült fésülködő asztal, amit 25 dollárért vásároltam egy turkálóban. Ez volt a legjobb dolog, amit valaha is vásároltam.”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?