Celeb / Híresség

Schobert Norbert: ennél kegyetlenebb halál nincs, hogy a lánya, az unokái végig kell ezt nézzék, hogy sírnak, hogy Mama, ne halj meg!

Budapest — Mérhetetlen szomorúság! Elképzelni sem lehet azt a fájdalmat, amelyet most Rubint Réka (42) és a családja érezhet. A fitneszedző imádott édesanyja szombat délután a két karja között vesztette életét, alig két évvel azután, hogy meghalt az édesapja, Imre (†70). A szeretett asszony, Zsuzsanna (†71) egy családi látogatás után lánya otthona előtt az autóba beszállva lett rosszul, és hiába próbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel. Schobert Norbert (49) szerint valószínű egy szívroham végzett vele.

 

 

 

 


„Mindig te vigyáztál rám… a karjaimban kellett, hogy elengedjelek. Belehalok ebbe az űrbe, belehalok ebbe az érzésbe” – írta az édesanyjáról megosztott képekhez Rubint Réka, aki alig pár hónappal ezelőtt heteken át aggódott az anyukájáért. Zsuzsanna a Covid okozta kétoldali tüdőgyulladásból nagy harc árán, de felgyógyult, ám szombat délután egyszer csak egyszerűen összeesett, és hiába tettek meg mindent érte először a családtagok, a veje, Schobert Norbert és az unokája, Norbika, majd a kiérkező mentők, annak ellenére elment, hogy egy órán át próbálták újraéleszteni.

– Ennél kegyetlenebb halál nincs, hogy a lánya, az unokái végig kell ezt nézzék, hogy próbálnak segíteni, de nem sikerül, hogy sírnak, hogy Mama, ne halj meg! – mondta a könnyeivel küszködve másnap a Blikknek Schobert Norbert, aki elárulta, a szeretett asszony az ő, a lánya és a két gyermekük, Lara és Norbika karjaiban halt meg. A családtagok szinte még fel sem fogták, mi történt, ezért Norbi elsődleges célja, hogy mindenben ott legyen a családja számára.

– Réka nagyon szerette az édesanyját, mindenben mellette volt, segítették, támogatták egymást bármikor, ha kellett. Az anyósom heti legalább háromszor itt volt nálunk családi ebéden, vacsorán. Szegény Réka, itt van 43 évesen, és most se édesapja, se édesanyja, árva lett. Nagyon kegyetlen fájdalom ez mindegyikünk számára, de én itt vagyok mellettük – sóhajtott az üzletember, aki elárulta, hihetetlenül büszke gyermekeire, hogy ebben a szörnyű és sokkoló helyzetben milyen éretten viselkedtek.

– Ahogy anyósom összeesett, Norbika azonnal hívta a mentőket, ők mondták neki, mit kell tenni, próbálta ő is újraéleszteni, amíg ki nem érkeztek. Nagyon köszönöm, hogy ennyien próbáltak segíteni, a mentők, az orvosok, a rendőrök, a szomszédok. Sajnos nagy valószínűséggel egy hátsó fali infarktus volt – magyarázta szomorúan Schobert.

Sokakat érintő baj

Magyarországon évente nagyjából 130 ezer ember hal meg. A KSH adatai szerint a halálesetek leggyakoribb oka a szív- és érrendszeri betegség, ez az összes halálozás több mint feléért felelős. Idősebb korban ebben a betegségcsoportban jelentősen meghaladjuk az uniós átlagot, de még a régiós átlagot is.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?