Celeb / Híresség

Megszólaltak Gáspárék a nádas felgyújtása után: egyszerűen már félünk Zsoltitól

Bár nem jelentették fel az ifjabbik Gáspárt, de Zsolti számolhat bírsággal.

 

 




 

— Immár nem titok: Gáspár Zsolti (45) gyújtotta meg a tüzet hétfő este a fivére háza melletti nádas területen. Az eset akár rosszul is végződhetett volna, ha a kerítéstől néhány méterre lobogó lángok átterjednek a tetőre, akkor a ház is leéghetett volna. A showman Gáspár Győző (47) és felesége, Bea (46) eddig is tudta, hogy Zsolti áll a dolog hátterében, hiszen a térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a Farm VIP műsorvezetője kezében egy nagy adag újsággal a nádas felé sétál, majd pár perccel később üres kézzel tűnik fel újra a ház előtt. Győző nem érti öccse felelőtlenségét, s állítja, csak azért nem értesítették a rendőrséget – amelyet kérdésünkre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon is megerősítettek –, hogy ne keverjék még nagyobb bajba a gyújtogatót.

– Egyszerűen sajnálom őt, bolond ember, az agyára ment a siker. Arról nem is beszélve, hogy elvileg koronavírusos, mégis maszk nélkül mászkált az utcán – magyarázta feldúltan Győzike.

Felesége, Bea még nála is idegesebb volt.

A biztonsági kamerák felvételén látszik, ahogy Zsolti egy marék újsággal a kezében elsétál a nádas felé
A biztonsági kamerák felvételén látszik, ahogy Zsolti egy marék újsággal a kezében elsétál a nádas felé

– Hát milyen gazda az olyan, aki előadja magát a televízióban, aztán kasza helyett gyufával megy kiirtani a nádast? Teszem hozzá, nem arra a területre ment, ami az ő telkéhez van közelebb, hanem a mienkhez, ezzel veszélyeztetve az otthonunkat, de az övét is, mert ha a miénk lángra kap, akkor Zsolti háza is leég – dühöngött Bea, aki állítja, egész éjjel nem aludtak, és már nem is bánnák, ha Zsolti az ígéretéhez híven eladná a házát és elköltözne.

– Egyszerűen már félünk tőle itthon… Nála bárki jobb szomszéd lenne! Állítja, hogy köztünk jó a viszony, de kérdem én, ha ilyen a jó kapcsolat, akkor milyen a rossz ? Arra gondolni sem merek…

A nádas csak méterekre égett Győziék házától, a lángokat tűzoltók fékezték meg
A nádas csak méterekre égett Győziék házától, a lángokat tűzoltók fékezték meg

 

 

 


 

Zsolti a Rádió 1 reggeli műsorában, Sebestyén Balázsnak (43) elismerte, tényleg ő látható a biztonsági kamerák felvételén, ő gyújtotta be a nádast.

Már egyáltalán nem bánná Bea, ha férje öccse elköltözne Nógrádmegyerről, tartanak Zsoltitól /Fotó: RAS-Archívum
Már egyáltalán nem bánná Bea, ha férje öccse elköltözne Nógrádmegyerről, tartanak Zsoltitól /Fotó: RAS-Archívum

– A gyerekeim nagyon köhögtek, allergiásak a nádra, a szél meg fújta a polleneket, ezért csináltam egy tisztasági gyújtást. Minden biztonságos volt, Győzőék csak balhéznak, Bea is jobban tenné, ha inkább a főzéssel foglalkozna – magyarázta Zsolti. – Nem jeleztem nekik, hogy tüzet gyújtok, nem vagyok én bűnöző, hogy szólnom kelljen ilyenről, főleg mert az az én telkem is. Győzőék pánikbetegek, kell nekik a hírverés, viszont én így kiküldhetem a gyerekeimet az udvarra focizni, mert nincs nád, nincs pollen.

Kérdés azonban, hogy bár feljelentés nincs, Zsolti ellen hivatalból indul-e eljárás.

Gáspár Zsolti állítja, csak a gyerekeinek akart jót, akik allergiásak a nádra / Fotó: Pozsonyi Zita
Gáspár Zsolti állítja, csak a gyerekeinek akart jót, akik allergiásak a nádra / Fotó: Pozsonyi Zita

– Minden szabadtéri tűzeset után helyszíni ellenőrzést tart a tűzoltás vezetője. Ha a helyszínen szabálysértésre vagy bűncselekményre utaló körülmények vélelmezhetőek, a tűzoltásvezető intézkedik az ügy kivizsgálásáról – tudtuk meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivőjétől, Molnár Adrienn tűzoltó hadnagytól.

– Szabálysértés esetén tűzvédelmi bírság szabható ki, de előfordulhat, hogy még a vonulási költséget is meg kell téríteni. Ha bűncselekményre utaló jelek vannak a helyszínen, akkor a rendőrség bevonásával indul részletes tűzvizsgálati eljárás, a nógrádmegyeri nádastűzzel kapcsolatban ilyen körülmény az adatgyűjtés során nem merült fel.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?