Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Letöltendő börtönt kértek Berki Krisztiánra

A celeb és főpolgármesterjelölt három éve büntetőfékezett luxusautójával.

 

 

 

 


Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség Berki Krisztián ellen azért, mert három évvel ezelőtt büntetőfékezett egy utasokat szállító autóbusz előtt Óbudán – írja a 24.hu.

Az ügyészség közösségi oldalára feltöltött tájékoztatás szerint Berki a Pünkösdfürdő utcában haladt a luxusautójával akkor, amikor történt az eset. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt a Bentley-vel, azonban ez nem sikerült neki, ezért vissza kellett sorolnia. Ekkor a celeb, és a buszvezető is egymásra dudált, írják. Berki ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

A buszsofőr a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. „A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, vagy a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a luxusautóban pedig mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.”

A 24.hu értesülései szerint Berki nem tett vallomást a gyanúsítás során, sőt panasszal élt még a gyanúsítás ellen is. Az ügyészség letöltendő börtönt, és járművezetéstől eltiltást kért Berkire közúti veszélyeztetés, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt. A halmazati büntetések miatt ennek a felső határa hét és fél év szabadságvesztés, írják.

 

 

 

 

forrás: mandiner.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?