Belföld, Hírek

Utolsó tartalékaikat élik fel a szépségipari dolgozók, erre kérik az operatív törzset

Petícióban kérnek segítséget a szépségiparban dolgozók, akik most egy kéréssel fordulnak a döntéshozókhoz.

 

 

 

 


A kérés egész konkrétan az, hogy a szépségipari szolgáltatások újranyitása ténylegesen történjen meg március 22-én, amikor a nemrég bejelentett korlátozások két hetes időszaka lejár.

A nyitás mellett számos érvet hoznak fel, mind közül a leghangsúlyosabb talán az, ahol arról beszélnek, a megadott időpontnál nem bírják tovább:

„A 2020 évi korlátozások során, számos szépségipari szakember önkéntesen szüneteltette a tevékenységét, akár több hónapig is zárva tartott bízva a helyzet javulásában. Emiatt, sokunk tartalékai jelentősen elapadtak, a meglévő 2 hétnél hosszabb lezárást egyszerűen már nem bírunk el” – írják petíciójukban a drámai sorokat.

Véleményük szerint a járvány elleni védekezés a megfelelő óvintézkedésekkel a szépségiparon belül is maradéktalanul megvalósítható, a koronavírussal szemben rendkívül hatékonyan fel lehet lépni, és mint fogalmaznak, számos esetben elengedhetetlen a tevékenységük, amelynek hiánya az erre rászoruló emberek életére is negatív hatással lehet.

Végül, de nem utolsó sorban arról is szót ejtenek, hogy a korlátozások olyan illegálisan működő egységek létrejöttét is szaporíthatják, melyek a vírus terjedését elősegítve hagyják figyelmen kívül a biztonság kérdését:

„Továbbá, felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a szépségipar fehér vállalkozásainak ellehetetlenítésével, ugrásszerűen megszaporodhatnak az olyan fekete/sufnis és sokszor kontár tevékenységek, amelyek a fent leírt higiéniai és vírusvédelmi intézkedéseket nem helyezik előtérbe, komoly veszély jelentve a vendégekre nézve. Többek között emiatt is, a szépségiparra kirótt korlátozás nemhogy nem éri el a célját, hanem inkább ront a fennálló helyzeten.”

Kérésük tehát világos, mely így szól:

„A jelen petícióban ismertetett indokaink alapján, kérjük tisztelettel az Operatív Törzset, hogy a szépségipari szolgáltatások 2021. március 22-én történő megnyitására tegyen javaslatot Magyarország Kormányának.”

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?