Belföld, Hírek

Orbán Viktor személyesen fogadta a Kínából érkező vakcinaszállítmányt – Onnan üzent a magyaroknak

Ha a csütörtökön érkezett 450 ezer adag kínai vakcinát a következő napokban sikerül beadni az embereknek, akkor Magyarország az átoltottságot tekintve továbbra is éllovas marad Európában – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán csütörtökön közzétett videóban.

 

 

 

 


A kormányfő a vakcinákat szállító repülőgépnél úgy fogalmazott: „Végre ez a pillanat is elérkezett: megjött Magyarországra újabb 450 ezer adag vakcina, ezzel 450 ezer embert tudunk beoltani, és tudjuk őket megmenteni a betegségtől vagy az azzal együtt járó elhalálozástól”.

Arra kért mindenkit, hogy miután a harmadik hullám nagy erővel támad, regisztráljon és oltassa be magát.

„Ez a vakcina jó, engem is ezzel oltottak be, és ha most sikerül a következő napokban ezeket beadnunk, akkor Magyarország továbbra is éllovas marad Európában az átoltottság tekintetében” – hangsúlyozta Orbán Viktor, akit február 28-án oltottak be a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával.

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. március 11., csütörtök

Hozzátette ugyanakkor: nem más európai országokkal „futunk versenyt”, hanem a vírussal, mert nem más európai országokat „akarunk legyőzni”, hanem a vírust, hogy „minél több magyar ember életét megmenthessük”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előzőleg szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy Magyarország teherszállító repülőgépe hozta Budapestre az újabb, 450 ezer adagot tartalmazó Sinopharm-vakcinaszállítmányt csütörtökön.

COVID 2/121. 450.000 vakcina érkezett, ezzel újabb 450.000 ember életét tudjuk megmenteni. Regisztráljanak és oltassák be magukat!

COVID 2/121. 450.000 vakcina érkezett, ezzel újabb 450.000 ember életét tudjuk megmenteni. Regisztráljanak és oltassák be magukat // 450,000 vaccine doses have arrived. With this we can save 450,000 more lives. Register now and get yourselves vaccinated!

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. március 11., csütörtök

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?