Életmód, Érdekes

10 trükk, amivel kellemes illat lehet a fürdőszobában illatosító nélkül

Az otthonunkat tisztán és illatosan tartani nehéz feladat, de vannak olyan szobák, amiket egy kicsit még nehezebb a többinél. A fürdőszoba például egy sokak számára rettegett hely, pedig néhány okos trükkel ez is kellemes és illatos helyiséggé változtatható.

 

 

 

1 Tartsd szárazon a törölközőket

Torulkozoszaritas

A nedves törülközők fürdőszobában tartása épp olyan rossz ötlet, mint a ház bármely más helyiségében. Használat után ajánlott (már ha lehetséges) napsütötte helyen szárítani, majd teljesen száraz állapotban visszavinni a fürdőszobába. Ezenkívül nagyon fontos, hogy rendszeresen cseréljük őket, maximum 5-7 naponta.

2 Használd ki a citrom savasságát

061a3f52f49eff14ab90d9c188

A citrusfélék mesés tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek. Amellett, hogy kellemes az aromájuk és semlegesítik a rossz szagokat, a citromsavnak köszönhetően erőteljes tisztítószerek is egyben. A trükk, hogy a szokásos mosószer használata után dörzsöljük végig a felületeket egy félbevágott citrommal, így a tisztaság és a friss illat sokkal tovább tart majd.

3 Illatosítsunk illóolajokkal

86f7e45a8db3c5d1887ebe137d

Az illóolajok a ház bármelyik helyiségében nagyszerű segítségünkre lehetnek, ha finom illatra vágyunk, és ezalól a fürdőszoba sem kivétel. Ebben a helyiségben azonban célszerű vattacsomókat áztatni az olajba, majd ezeket frekventált helyeken elhelyezni, ott, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.


4 Keverd össze a vizet és az öblítőt

273dd35ad6aee7d8697352ef13

A törülközők frissen és illatosan tartása végett jó trükk, ha víz és textilöblítő egyvelegével permetezzük be őket, például a kis kéztörlő törülközőket. Ezzel mindig kellemes illatot árasztanak majd.

5 Használj szódabikarbónát

WC es szodabikarbona

A szódabikarbóna egy másik olyan anyag, ami számos erénnyel rendelkezik, legalábbis a szagtalanítás területén. Célszerű forró vízzel összekeverve közvetlenül a kellemetlen szagú felületekre önteni, majd jöhet a korábban már említett citromos tisztítás.

6 Tedd illatossá a WC kefét

3ec2705e6596963f69e257668e

Ezt a trükköt a szállodák is előszeretettel használják: egyszerűen annyit kell tenni, hogy néhány csepp illóolajat kell csepegtetni a WC-kefe tartóba, ami folyamatosan kellemes illatot áraszt majd a lassú párolgás közben.

7 Használj aromás szappanokat

Aroma szappan

Nagyon fontos, hogy a többi illatosítószerhez passzoló szappant válasszunk. A kézmosáshoz használt szappan aromája ugyanis az egész fürdő illatára hatással lesz. Ha tehát kellemes illatú fürdőre vágyunk, akkor lehetőség szerint válasszunk aromás szappanokat és ügyeljünk rá, hogy passzoljon a többi illatosítóhoz.

8 Tegyél öblítőt a WC-tartályba

2048c05a89a5e472a21cbba3cb

A vécétartályba öntött öblítőszer egy nagyon egyszerű és praktikus módja annak, hogy mindig kellemes illat legyen a helyiségben, még közvetlenül vécéhasználat után is. Ezzel a módszerrel minden lehúzás után újra és újra kellemes illat fog majd terjedni a szobában.

9 Készíts saját légfrissítőt

2abeee53ceb4dbbad24361609f

Egyre népszerűbbé válnak a különféle házi légfrissítők, melyek kényelmes és gazdaságos alternatívái a boltban kapható légfrissítőknek. A saját légfrissítő készítéséhez csak egy szép üvegre, hurkapálcákra, vízre, alkoholra és a kedvenc illóolajunkra lesz szükség. Ha nincs kedvenc illóolajod, akkor íme a legnépszerűbb illatok:

  • Levendula
  • Eukaliptusz
  • Tea fa
  • Menta
  • Narancs
  • Citromfű
10 Naponta szellőztesd a helyiséget

WC illatositas

Az imént említett tippeken túl a legegyszerűbb módszer a fürdőszoba rendszeres szellőztetése. A fürdőszoba szellőztetésével a rossz szagok maguktól eltűnnek. Ajánlott naponta legalább 20-30 percre szellőztetni – ettől nemcsak a levegő lesz jobb illatú, de a felhalmozódott baktériumok és vírusok is eltűnnek a szobából.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?