Érdekes

VIDEÓ: Hogyan oldjuk ki egy műanyag zacskó szoros csomóját pillanatok alatt

Bárki, aki vásárolt már pékárut, vagy súlyramért ömlesztett árut, például mogyorót vagy tésztát, az tudja, hogy a boltban becsomózott műanyag zacskó bizony piszkosul meg tud szorulni, mire hazaérünk. Ilyenkor választhatunk, hogy hosszú perceken át próbáljuk a körmünkkel lazítgatni a csomót, vagy egyszerűen széttépjük a zacskót, és elfogadjuk a vereséget. Kiderült azonban, hogy létezik egy harmadik módszer is.

 

 

 

Létezik ugyanis egy egyszerű, mégis tökéletes módszer arra, hogy miként bogozzuk ki még a legerősebb műanyagzacskókra rakott csomókat is. Ehhez ráadásul semmi másra sincs szükség, csak az ujjainkra, és minimális kézügyességre.

A titok, hogy először el kell kezdeni finoman spirálba csavarni a zacskó csomó alatti részét, hogy egy vékony és kemény műanyag csövet formázzunk belőle. Minden egyes tekeréssel a zacskó egyre keményebb lesz.

Amikor a spirálba tekert zacskó eléri a kellő merevséget, az egyik kezünkkel a csomót fogva, a másikkal a spirált, egyszerűen el kell kezdenünk áttolni a csomón a feltekert alsó részt. Ha jól csináltuk, ami nem nehéz, akkor azonnal láthatjuk, ahogy a csomó lazulni kezd és tádám: máris könnyedén tovább lazíthatjuk a csomót tartó kezünkkel.

Egyszerű, és hatásos trükk, ami örökre véget vett a barbár módszerekkel történő zacskószéttépésnek. Az alábbi videóban az egész folyamatot megtekinthetitek, lépésről-lépésre:

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?