Belföld, Hírek, Sport

Az Eb előtt derült ki két magyar atlétáról, hogy koronavírusosak

Sérülés és koronavírus-fertőzés miatt három ember kivált, ugyanakkor a távolugró Lesti Dianával bővült a csütörtökön kezdődő toruni fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon szereplő magyar csapat, amely így 21 főből áll.

 

 

 




 

  • A magyar szövetség honlapjának híre szerint a gátas Szűcs Valdó sérülése nem jött rendbe,
  • míg a 800-as Bartha-Kéri Bianka PCR-tesztje pozitív eredményt hozott, így ők nem lehetnek ott a lengyelországi kontinensviadalon.
  • Kámán Bálint, a MASZ sportszakmai igazgatója hétfőn este az MTI-nek elmondta, hogy az 1500-as Varga Gréta (SVSE) sem utazhat, mert az ő koronavírustesztje is pozitív lett.

Szintén a fertőzés miatt marad távol az Eb-től Bartha-Kéri edzője, Tóthné Stupián Anikó, aki mások mellett a férfi 1500 méter országos rekorderének, Szögi Istvánnak is a trénere.

Kámán a honlapnak a rossz hírek mellett arról is beszámolt, hogy a női távolugrás idei országos bajnokát, Lesti Diánát is felvették a rajtlistára.

„Mindenki más tesztje negatív, úgyhogy újabb változások már nem várhatóak” – jegyezte meg Kámán Bálint. „Még így is a fedett Eb-k történetének harmadik legnépesebb magyar csapata ez a mostani, amelytől négy-öt döntős helyezésben reménykedünk, és abban, hogy egy-két versenyszámban harcban leszünk az érmekért.”

A csapat kedden utazik Torunba, az elutazás előtt még mindenki átesik egy Covid-gyorsteszten.

A nyitóképen Bartha-Kéri Bianka látható.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?