Életmód, Érdekes

16 hihetetlen esemény, ami 2050 előtt fog bekövetkezni.

Mindenkit foglalkoztat a kérdés vajon mi fog történni velünk 40-50 év múlva. Van az a kategória, aki úgy akarja megtudni a jövőjét, hogy jóshoz megy. De akadnak olyanok is, akiket egyáltalán nem érdekel mi fog történni a jövőbe, mert majd akkor úgy is kiderül. Előre meg fölösleges aggódni. Mi azonban megmutatjuk nektek, hogy mi történik a világgal 2050-ig.

 

 

 

2020: elkészül a világ legmagasabb épülete.

Ma a világ legmagasabb épülete a Burj Khalifa felhőkarcoló, ami Dubaiban található. De 2020-ban ez a rekord megtörik. Jelenleg a Jeddah-toronyot Szaúd-Arábiában építik és 2020-ra fejezik be. Magassága eléri az 1,007 métert.

2020: megnyílik az első föld körüli lakókapszula.

A Bigelow Aerospace magánvállalat azt tervezi, hogy a Föld körüli pályára lakóegységet tervez, amely a Földről érkező vendégek fogadására szolgál majd. A tesztelése sikeres volt, és az egyiket még az ISS űrhajósai is használják.

2024: Space X rakéta megy a Marsra

Ilon Mask 2002-ben alapított SpaceX cége azt tervezi, hogy elküldi a Vörös bolygóra első rakományhajóját, majd később egy élő személyt is.



2025: a föld lakossága eléri a 8 milliárd főt

Az ENSZ előrejelzése szerint 2025-ben a bolygónk lakossága eléri a 8 milliárd főt, és 2050-re becslések szerint a 10 milliárdot is elérheti.

2026: Befejeződik a Szentcsalád templom vagy másik nevén a Jövő temploma Barcelonában.

Ez a templom a mai napig nm készült el. Az építési folyamatokat tervek összetettsége akadályozza, mivel többféle stílust foglal magába. De ha egyszer elkészül ez lesz a világ legnagyobb bazilikája.

2028: Velence alkalmatlanná válik az életre.

Ez nem jelenti azt, hogy a város teljesen víz alá fog kerülni. De attól tartanak, hogy a velencei lagúna vízszintje annyira megnő, hogy a házak lakhatatlanná válnak.

2029: A Föld egyre kkökzelebb kerül az Apophis aszteroidához

A tudósok kezdeti becslései szerint 2,7% esély van rá, hogy a Föld ezzel az aszteroidával ütközik össze 2029-ben. Az aszteroida 38.400 km távolságra van a Földtől.

2030: A északi-sark elkezd csökkenni.

Az Északi-sarkvidék területe folyamatosan csökken. Egyes állítások szerint a 21. század végéig a Jeges-tengerből teljesen el fog tűnni a jég.

2033: Az “Aurora” program megvalósul.

Az Európai Űrügynökség programja a Hold, a Mars és az aszteroidák tanulmányozására irányul, ez magába foglalja az első európai emberes Mars repülést is. Mielőtt az embereket felküldenék a vörös bolygóra, először rakományt küldenek, és tesztelni fogják a bolygóra való leszállást valamint Földre való visszatérést.

2035: Oroszország a kvantum teleportálás befejezését tervezi.

A kvantum teleportálás egy olyan megbízható kommunikációs rendszer létrehozását jelenti, amely a fotonok polarizációs állapotát végzi egy térben.

2036: A szondák meglátogatják az Alfa Centauri csillagrendszerét.

A projekt keretében egy szoláris vitorlával felszerelt űrhajó flottát a legközelebbi Naprendszerbe küldik. Körülbelül 20 évre van szükségük ahhoz, hogy elérjék az Alfa Centauri rendszert, és további öt év, hogy tájékoztassák a Földet a sikeres érkezésről.

2038: Az USA Nemzeti Levéltárja feltárja John F. Kennedy meggyilkolásának titkát.

Annak ellenére, hogy felismerték John F. Kennedy gyilkosát Lee Harvey Oswaldot. Ez a verzió azonban számos kérdést hagy maga után. De bárhogy is, a bűncselekményről szóló információk 2038-ban látnak majd napvilágot.

2040: A Nemzetközi Kísérleti Fúziós Reaktor üzembe helyezése.

A nemzetközi kísérleti termonukleáris reaktor megépítése 2007-ben kezdődött Dél-Franciaországban, Marseille-től 60 km-re. Meg kell jegyeznünk, hogy egy ilyen reaktor sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos atomerőművek, mivel baleset esetén a  nem lesz szükség a lakosság evakuálására.

 

 

 

 

 

2045: A technológiai szingularitás ideje lesz.

A technológiai szingularitás elméletének támogatói szerint előbb vagy utóbb olyan idő jön el, amikor a technológiai fejlődés olyan összetett lesz, hogy nem lesz elérhető a ez előtt a jelenség előtt élő emberek számára. Egyesek úgy vélik, hogy ez egy teljesen új típusú személy megjelenéséhez fog vezetni.

2048: Az antarktiszi ásványok kivonására vonatkozó moratórium feloldásra kerül.

Az “Antarktisz-szerződés” szerint a kontinensre vonatkozó összes területi igényt befagyasztják, és maga az Antarktisz is nukleáris szabad területnek fog számítani számít. A hatodik kontinensen lévő ásványok bányászata jelenleg tilos, de lehetséges, hogy 2048 után a megállapodást felül kell vizsgálni.

2050: A Mars gyarmatosítása megtörténik.

2050-ig, valószínű megtörténik az első Marsra szállás. Vannak azonban olyanok, akik úgy vélik, hogy nem fogunk tudni más bolygóra utazni. De ahogy mondják, ha megéljük, akkor látni fogjuk.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?