Hírek, Külföld

Ukrajnában hatezer felett van a napi új fertőzöttek száma

Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre több mint hatezer, a megelőző napinál mintegy kétezerrel több új koronavírusos beteget jegyeztek fel, és megint sokan kerültek kórházba.

 

 

 




 

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 6237 új esettel 1 287 141-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 163 áldozattal 24 852-re. Eddig 1 134 120-an gyógyultak meg, közülük előző nap alig több mint ötezren, az aktív betegek száma így ezúttal csaknem kilencszázzal 128 169-re nőtt.
Előző nap megint különösen sok, 2222 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, a megelőző napon számuk meghaladta a 2300-at.

A legtöbb új beteget, 799-et az elmúlt napokhoz hasonlóan megint a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk megyében jegyezték fel.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy tévéműsorban közben kijelentette, hogy Ukrajna lakosságának legalább hatvan százalékát kellene beoltani koronavírus ellen. Közölte, hogy az oltási kampány első két szakaszában nemcsak egészségügyi alkalmazottak, hanem idősek is megkaphatják az oltást. Már az első szakaszban tervezik idősotthonokban lakók beoltását, a második szakaszban pedig több mint egymillió, nyolcvanévesnél idősebbét. Az első oltási szakasznak napokon belül el kell kezdődnie, a másodiknak a miniszter szavai szerint márciusban. Ugyanakkor Ukrajnába még nem érkezett meg egy vakcinaszállítmány sem.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?