Érdekes, Hírek

Bill Gates szerint a magyaroknak is teljesen műhúsra kellene váltania

A Microsoft-alapító szerint a legszegényebb 80 ország kivételével mindenhol át kellene állni a mesterségesen előállított hús fogyasztására a bolygó védelme érdekében.

 

 

 

 
 

Gates a a klímaválság elkerülésével foglalkozó könyve apropóján adott interjút a Technology Reviewnek, amelyben többek között kifejtette, hogy több évtizedes kutatásai alapján bátran állítja, hogy az élelmezési rendszer is fontos szerepet játszik a klímavészhelyzet megoldásában. Különösen igaz ez a marhahúsra, amely előállítása mind közül a legtöbb üvegházhatású gáz kibocsájtásáért felelős.

Úgy gondolom, hogy minden gazdag országnak 100 százalékban szintetikus húsra kellene váltania

– szögezte le, hozzátéve hogy legalább a marhahús esetében véghez kell vinni a váltást.

Gates azért tisztában van vele, hogy politikailag nem a legnépszerűbb kijelentés azt mondani az embereknek, hogy „többé nem tarthatsz marhát”.

A filantróp szerint egyébként hozzá lehet szokni az apró ízbeli különbséghez, és idővel úgyis jobbá teszik a fejlesztések által. Külön kiemelte az Impossible Foods és a Beyond Meat törekvéseit, akik szintetikus és növényi alapú húsok fejlesztésén dolgoznak.

Ugyanakkor elismerte, nem a legszegényebb 80 ország fog szintetikus vagy növényi alapú húsokat enni, hiszen még nem tartanak ott, ám a fejlődő vagy fejlett országokban már rohamosan terjednek a fenntarthatóbb alternatívák.

 

 

 

 

 

forrás: noizz.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?