Életmód, Érdekes

12 végzetes hiba a bútorokkal, amit nekünk nem szabad elkövetnünk

A leendő otthonunk megtervezésekor vagy a már meglévő otthonunk felújításakor mindig maximális figyelmet fordítunk az összhangra és a kényelemre, ám nem ritka, hogy végül ennek ellenére is váratlan kellemetlenségekkel kell majd szembenéznünk. Köszönhetően annak a ténynek, hogy sok olyan apró részlet létezik, melyekre egyáltalán semennyi vagy csak nagyon kevés figyelmet fordítunk, pedig a mindennapokban nagyon meg tudják nehezíteni az életünk.

 

 

 

12. Készüléket választunk úgy, hogy nem vesszük figyelembe a méreteket.

Nem szabad készülékeket vásárolni a rendelkezésre álló hely alapos lemérése nélkül. Ha ezt mégis elmulasztjuk, könnyen lehet, hogy nem lesz hova tennünk a megvásárolt készüléket.

11. Egyetlen fényforrás.

Lehet, hogy energiatakarékos, de egyetlen lámpa önmagában nem elég. A szakértők azt tanácsolják, hogy a világítást “rétegesen” építsük fel, azaz a különböző helyeken felszerelt lámpák jól kiegészítsék egymást. Az izzóknak lágy, fehér fényűnek kell lenniük.

10. Garnitúra bútorok.

Egyszerű és kényelmes megoldásnak tűnhet garnitúrában megvásárolni a bútorokat, ám nem árt számolni azzal, hogy ettől az egész otthonunknak bemutatóterem hangulata lesz. Érdemes egy kis egyéniséget belecsempészni, ettől máris otthonosabb és kényelmesebb lesz az összhatás.


9. Kicsi, drága és fölösleges dekorációk.

Az emberek imádják az apró bútorokat és kiegészítőket, mert ezáltal látszólag jelentéktelen összegből dobhatják fel kicsit az otthonuk megjelenését. Érdemes azonban észben tartani, hogy a sok apró dolog, együtt nemcsak piszok drága tud lenni, de az otthonunkat is zsúfolttá és kényelmetlenné teheti.

8. Magas gyerekágyak.

Az ágynak minden esetben a gyermek méretéhez kell igazodnia, gondosan ügyelve arra, hogy milyen magasra képes mászni a gyermek egyedül. A túlságosan magas ágy kellemetlen problémákat okozhat a gyermeknek.

7. Bútorok kialakítása a konyhában.

Mindannyian legalább egyszer lefejeltük már, vagy beleütköztünk a mosogató fölött található szekrénybe. Ez azonban könnyedén elkerülhető lenne, ha a konyha tervezésekor ügyelnénk arra a tényre, hogy a bútorok megfelelő arányban legyenek egymással úgy, hogy ne zavarjanak a konyhai munkában. Manapság a modern számítógépes programok már maguktól számolják ki a megfelelő arányokat a konyha tervezésekor.

6. Nem megfelelő magasságú bútorok a konyhában.

Ha a mosogató és a konyhapult nem megfelelő magasságban van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a konyhai életünk egy gyötrelem lesz. Erre mindenképpen figyeljünk oda, amikor álmaink konyháját tervezzük, más esetben könnyen rémálom lehet belőle.

5. A leggyakrabban használt dolgok.

A rosszul elrendezett konyhai készülékek és eszközök megzavarhatják a főzési rutint, idegesítő és lassú folyamattá téve a konyhai munkát. Ügyeljünk rá, hogy úgy kerüljenek elrendezésre a dolgok, hogy a leggyakrabban használt dolgok mindig a kezünk közelében legyenek, és ne felejtsük el, hogy a falra is akaszthatunk dolgokat.

4. Színes, formázott csempék

A konyhában a tiszta, egyszínű csempe sokkal jobban néz ki, mint a mintás vagy a domború. Nem beszélve arról, hogy a szakértők szerint az utóbbinak ráadásul a tisztántartása is egy valódi rémálom, ezért mindenképpen kerülni kell őket.

 

 

 

 

3. Nem elég magas szekrények.

Ha a konyha kicsi, minden hely számít. A falak ilyen esetben sok helyet kínálnak, ám persze csak akkor, ha jól ki is vannak használva. Ügyeljünk arra, hogy a konyhaszekrények mindig mennyezetig érjenek, hiszen így sokkal több helyünk lesz, ráadásul a tetejükön leülepedő porral sem kell szenvednünk.

2. Fürdőszobabútor.

Ha egy olyan házban vagy lakásban élünk, ahol hosszú időre tervezünk, akkor a fürdőszobát is praktikussá kell tennünk saját magunk és a családunk számára. A fogantyúk nemcsak a zuhanykabinban, de azon kívül is nagy segítségünkre lehetnek, pláne az idősebb családtagok esetében, akik számára a nedves és csúszós padló életveszélyes is lehet.

1. Figyelmen kívül hagyott vízvezetékek.

Nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg a fürdőszobában található vízvezetékek elhelyezkedéséről, és igyekezzünk ezekhez igazítani mindent a felújításkor. Ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetnek, hiszen a WC maximum 6 méterre lehet a fővezetéktől, míg a mosdó és a zuhany sem lehet 4 méternél távolabb.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?