Belföld, Hírek

„Erre nincs jobb szövegünk?” – Müller Cecília véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte a kollégáinak címzett levelét, aki természetesen közzétette

Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília levélben fordult kollégáihoz, miután azok elküldték neki, milyen indokkal utasítanák vissza Hadházy Ákos országgyűlési képviselő megkeresését.

 

 

 

 


„Kedves Kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ezt a veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili” – olvasható a Hadházy Facebook-oldalán megjelent képernyőképeken, amely a levelezését ábrázolja.

Hadházy a bejegyzésben azt írta, kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forint uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződésekbe való betekintésébe. Ám a „normális” válaszadási idő lejártával levélben a címzett arra hivatkozva tagadta meg a kérést, hogy „annak teljesítésével veszélyeztetné a járványügyi védekezést”.

Hadházy szerint vélhetően az történt, hogy Müller Cecília nem tudta, hogy ezt a választ, miszerint Hadházy kérésének teljesítése veszélyeztetné a védekezést, már elküldték hivatalos válaszként a politikusnak. A levelezésből a képviselő szerint úgy tűnik, mintha a tiszti főorvos – akinek az aláírásával Hadházy az elutasító választ kapta – azt gondolhatta, véleményezésre küldték neki a választ. Müller Cecília leveléből pedig kiderült, hogy nem tartja megfelelőnek a képviselőnek küldött választ.

A bejegyzésében Hadházy azt állítja, az egész történet a beismerése annak, hogy törvénytelenül odázták el a kért információ átadását. Hadházy szerint az, hogy a közérdekű adatigénylés határidejét 90 napra hosszabbították, a teljhatalommal való visszaélés, amire szerinte ez a levél rá a bizonyíték.

Posztjában hozzátette: rá tulajdonképpen nem is vonatkozna az infótörvény és annak módosítása, hiszen nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordult a tiszti főorvoshoz.

Hadházy megerősítette, ezek után is folytatja a 17 milliárdos projekt körülményeinek felderítését, illetve haladéktalanul felhívja a tiszti főorvos figyelmét arra, hogy lejárt a határideje a válaszadásra.

MÜLLER "CILI" CECÍLIA VÉLETLENÜL(?) A PARLAMENTI CÍMEMRE IS ELKÜLDÖTT EGY LEVELET, BENNE EGY EGÉSZEN BOTRÁNYOS…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. február 7., vasárnap

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?