Belföld, Hírek

Szájer Józseftől elvették az utolsó kinevezését is

Szájer Józseftől az utolsó kinevezését is megvonták: már nem szerepel a címzetes egyetemi tanárok között a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

 

 

 

 


Hónapok óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt Szájer József, de miután a botránya kiderült, csendben minden tisztségéről és előjogáról lemondott, kénytelen volt megválni számos címétől is. Mint a Blikk megtudta, az egykori fideszes politikus az európai parlamenti képviselőket megillető diplomata-útlevét is visszaadta.

Egyedül a címzetes egyetemi tanári kinevezése maradt meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE). a botrány kirobbanása után. Mostanáig. Ugyanis az Mfor kiszúrta, hogy a friss listáról eltűnt a neve, vagyis ezek alapján Szájer már nem címzetes egyetemi tanára az NKE-nek. A lap szerint az egyelőre nem világos, hogy Szájer maga adta-e vissza, vagy az egyetem szenátus döntött így.

Mint ismert, a volt politikus november végén kapták rajta egy brüsszeli lakásban, hogy a koronavírus miatti gyülekezési korlátozásokat megszegve mintegy 25 alkalmi társával egy orgián vett részt. Amikor az ereszcsatornán lemászva megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, azok az ügyészség korábbi közleménye szerint drogot találtak a táskájában. Szájer utóbb egy közleményben azt állította, nem tudja hogy került oda a kábítószer.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?