Hírek, Külföld

Koronavírus: Tanzánián kívül egy másik ország sem kér a vakcinából, az egészségügyi miniszter szerint ezért nem szükséges az oltás

Az Afrikában található Tanzánián kívül akad még egy olyan ország, amely nem kér a koronavírus elleni vakcinákból. Ez az ország Burundi, ahol annak ellenére sem élnek az oltóanyagokkal, hogy a statisztikák szerint növekvőben van a fertőzöttek száma.

 

 

 

 


A kelet-afrikai államnak az egészségügyi minisztere, Thaddee Ndikumana arról beszélt, hogy a vírus elleni vakcináknál sokkal fontosabb a megelőzés ugyanis:

A betegek 95 százaléka felépül, ezért úgy számolunk, hogy a vakcinák egyelőre nem szükségesek.” – Állította a miniszter.

Egy korábbi cikkünkben szó esett arról is, hogy a Burundi szomszédos országa, Tanzánia szintén nem él a vakcinával, ugyanis az elnök, John Magufulinak kételyei voltak az oltóanyaggal kapcsolatban. Állítása szerint már rég legyőzték a koronavírust az isten segítségével.

A nemrég megválasztott burundi elnök, Evariste Ndayishimiye is hasonlóan gondolkodik , aki egy vallási gyűlésen ezt mondta:

„Azért vannak új koronavírusos esetek, mert isten így büntet meg minket, amiért nem tudtuk korrupció nélkül szolgálni az országot. Ha a vezetők nem tartják be az ígéreteiket, akkor az egész családot büntetni kell.”

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?