Érdekes

16 tárgy a nagyvilágból, melynek valódi funkciója sokáig ismeretlen volt számodra

Vannak olyan hétköznapi dolgok, tárgyak a nagyvilágon, melyeknek apróbb részleteire már egyáltalán nem fordítunk semmilyen figyelmet. Ez általában azért van, mert azt hisszük nincs semmi jelentőségük, közben pedig kiderül, hogy van. Valószínű nem igazán tudtad eddig, hogy a lakatokon lévő lyukak mire is jók, vagy, hogy a golyóstollak kupakjában miért van lyuk. Annak érdekében, hogy új információk birtokába juss elkészítettük ezt a cikket, mely több érdekes tényt és adatot foglal magába. Az sem kizárt, hogy többször feltetted már ezt a kérdést, de sohasem kaptál rá választ.

 

1, Mozgólépcső oldalán lévő kefe

A legtöbben abban a hitben vannak, hogy ezek a kefék a cipők tisztítására vannak kitalálva, de ez tévedés. Ezek a kefék azért vannak ott, hogy megakadályozzák, hogy a lépcső becsípje a lógó cipőfűzőt, ruha, táskadarabot.





2, Kis lyukacska a lakatok alján

Azért van szükség ezekre a kicsi lyukakra a lakatok alján, hogy a belefolyt esővíz, illetve a jég ki tudjon onnan csöpögni és ne tegyen kárt a belső szerkezetben.

3, iPhone készülékek hátulján lévő lyuk

Sokan nem tudják, hogy ezek a pici lyukak voltaképpen hátsó mikrofonok. Ezáltal a videofelvételek sokkal tisztábbak lesznek.

4, Farmereken lévő szegecsek

A farmer nadrágok leggyengébb pontjai a zsebek körül voltak. Annak érdekében, hogy meg tudják őket erősíteni szegecseket tettek azokra a pontokra, ahol a leggyakrabban engedett el a varrás. Ma már szimplán csak díszként funkcionálnak.





5, Bögrék fura mélyedése

Ez nem gyártási hiba miatt került oda. Ezek a bemélyedések segítenek elvezetni a vizet, mikor mosogatógépben mossa őket az ember.

6, Toll kupakján lévő lyukak

Azért csináltak rá lyukakat, hogyha egy kisgyerek valamilyen úton-módon lenyeli, akkor is kapjon rajta keresztül levegőt, míg ki nem szedik a torkából.

7, Nyeles lábas végén lévő lyuk

Ezek a lyukak azt a célt szolgálják, hogy az emberek a fakanalat beleillesszék így nem a konyhapultra csöpög az ételmaradék, hanem vissza lábasba.

8, Heinz ketchupon található 57-es szám

Azért került rá ez a szám, hogy tisztelegjenek az 57. eladott üveg előtt. Tény, hogy azóta már több mint 6000 üveg ketchupot eladtak, de mégis ez áll legközelebb a szívükhöz.

9, Bojt a téli sapkákon

Kezdetben a haditengerészek hordtak ilyen sapkát, és nekik is lett kifejlesztve, hogy a szűk folyosókon ne verjék be közvetlenül a fejüket, hanem ezek a bojtok tompítsák az ütéseket. Ma már csak a divat miatt van rajtuk.

10, A mérőszalagok fém vége

Ez a kis fém vég nem csak arra szolgál, hogy pontosabb adatokat kapjunk mérés során, hanem, hogy jelet is tudjunk karcolni a felületekbe, például fába.

11, Számok és betű a kozmetikai termékeken

Ezek a számok és betűk a termék szavatosságát jelölik. Ha “12M” vagy “24M” jelölést látsz rajtuk az a 12 hónapot illetve a 24 hónapot szimbolizálják. Értelem szerűen felbontástól kell számítani az időt.





12, Csavarhúzó kialakítása

A legtöbb csavarhúzót gyárilag úgy alakítják ki, hogy azok kompatibilisek legyenek a különböző méretű csavarokkal. Ennek köszönhetően, még a megszorult csavarok is könnyedén kiszedhetőkké válnak.

13, Kiálló pöckök a klaviatúra “F” és “J” gombjain

Ezek a kis kiálló pöckök a gépírók munkáját segítették, ugyanis egyfajta támpontokként szolgáltak számukra.





14, Nyilacska az üzemanyagjelző embléma mellett

Ez a nyíl azt hivatott mutatni, hogy melyik oldalon kell megtankolni a kocsit. Ha jobbra mutat értelemszerűen a jobb oldalon található a tank, ha pedig balra mutat akkor a bal oldalon van. Így nem kell külön kiszállni, hogy megnézd merre van.

15, Szikék hátsó fekete része

Ez a fekete rész segít, hogy könnyen, egyszerűen no meg biztonságosan eltávolítsd a már életlen pengét.

16, Szélvédő szélén lévő picike pontok

Senki nem gondolná, de képesek megvédeni a szélvédő rögzítéséhez használt ragasztóanyagot az UV sugárzástól.

Te gondoltad volna ezeket?

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?