Érdekes

8 eset, amikor az önző és mérgező személyiségeket pozitív karakterek mögé rejtették

Minden egyed filmben, sorozatban van egy főgonosz, aki valamilyen oknál fogva mégis több ember szimpátiáját nyeri el, ilyen például Joker. Viszont számtalan olyan eset van, hogy egy adott karakter pozitívnak van beállítva, holott ezt nem érdemli meg. Vegyük például az Agymenők sztárját Sheldon Coopert, aki szintén pozitívnak van beállítva, ám számtalan idegesítő, zavaró és bántó szokása van, amit a barátai elviselnek. A való életben viszont nem hisszük, hogy ilyen barátra vágynának az emberek. A mostani posztunkban olyan karaktereket szedtünk össze, akik önző és mérgező személyiségét, pozitív álarc mögé bújtatták.

 

1, Kate Austen – Lost – Eltűntek

Eleinte többen együtt éreznek vele, ám ahogy a cselekményszál halad előre ez egyre nehezebbé válik. Mindig úgy viselkedik, mintha ő mindent jobban tudna. Az idő előrehaladtával kiderült, hogy Austen egy arrogáns és önző ember, aki a kisujját nem volt hajlandó mozdítani azért, hogy megoldja a problémákat, mert arra számított, hogy majd más megteszi helyette. Túl monogámnak sem lehetett őt mondani, mert örökké lavírozott Jack és Sawyer között. Általában ahhoz húzott, akiből a legnagyobb haszna származott.






2, Albus Dumbledore – Harry Potter filmsorozat

A film első részeiben Dumbledore nagy varázslónak, képzett stratégának és nagyszerű mentornak tűnt. Ám ahogy a cselekmény haladt előre úgy jöttünk rá, hogy Harry csupán egy gyalog Dumbledore számára. A nagy varázsló tudta, hogy bizonyos lépéseket, tetteket csak és kizárólag Harry tehet meg, ezért mindent megtett, hogy Harryt tudat alatt rávegye ezek megtételére. Albus mindent képes megtenni, hogy legyőzzék Voldemortot, s még Harry feláldozása sem akadály a számára.

3, Allie Calhoun – Szerelmünk lapjai

Nick Cassavetes filmjét a 21. század egyik legjobb filmjének választották. Azt viszont meg kell jegyeznünk, hogy a főhősök kapcsolata igencsak mérgező volt, ennek oka pedig javarészt Allie viselkedése volt. A lány szinte elviselhetetlen volt, sokszor viselkedett úgy, mint egy gyerek. Szemtelen volt, és nem törődött Noah érzéseivel. Ezenkívül a lány megcsalta vőlegényét régi nagy szerelmével, és sokan emiatt sem tudják megérteni a hősnőt.

4, Sheldon Cooper – Agymenők

Sheldonnak óriási rajongótábora van és meg kell jegyeznünk, hogy nélküle a sorozat nem lett volna olyan, amilyen. A való életben viszont a legtöbb ember nem akarna olyan barátot, mint Cooper, ugyanis ő 100%-ban csak magára gondol, magával van elfoglalva, nyers és meglehetősen antiszociális. Többször is megbántja állítólagos szerelmét, Amyt, csúnya, modortalan viselkedésével és a legrosszabb az, hogy nem veszi észre a hibáit.






5, Robin Scherbatsky – Így jártam anyátokkal

Robin már a sorozat kezdete óta tisztában volt azzal, hogy ő nem akar megállapodni és gyermeket szülni, Tednek pedig ez minden álma. Ennek ellenére, mégis belegyezik abba, hogy találkozik vele és idővel rájön, hogy a kettejük közti kapcsolat sehova sem vezet. Ezután Robin és Barney összejönnek, ami teljesen sokkolja Tedet. Robin viszont később szakít Barneyval, aki egy idő után összejön Robin barátnőjével Noraval. Miután Robin látja, hogy Barney és Nora mennyire jól kijönnek és Barney többet érez iránta, pánikba esik, mert rájön mégis szereti őt és manipulálni kezdi az öltönyös Casanovat, aki végül szakít Noraval. Kicsit egocentrikus, nem gondolod?

6, Jerry – Tom és Jerry

Gyerekként sokan viccesnek és okosnak tartottuk Jerryt, ám az életkor előrehaladtával rájövünk, hogy ő az, aki ok nélkül elviselhetetlenné teszi Tomas életét. A mese egy tipikus epizódja úgy néz ki, hogy Tom boldogan él egy idősebb hölgy házában, majd hirtelen megjelenik Jerry, aki ételt lop a konyhában. A háziasszony azzal fenyegetőzik, hogy kidobja Tomot a házból, ha nem kapja el az egeret. Tom viszont folyamatosan bajba kerül Jerry miatt, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy Jerry egy aljas kis gazember.

7, Jack Shephard – Lost – Eltűntek

Elsőre mindenkinek nagyon szimpatikus Jack karaktere, ám az idő múlásával kiderül, hogy van némi probléma vele. Jack folyton kockáztatja saját életét, mert hősnek akarja beállítani magát, annak ellenére, hogy ő az egyetlen orvos a szigeten, aki tud segíteni a betegeken, de őt ez hidegen hagyja, fejvesztve lohol bele minden helyzetbe. Arról nem beszélve, hogy állandóan vezető szerepre vágyik és úgy is viselkedik.






7, Rose DeWitt Bukater – Titanic

Rose eleinte nagyon arrogáns ember, aki a felső tízezer tagja. Arról pedig ne feledkezzünk meg, hogy vőlegényét megcsalta a Titanicon, és azután is vele volt a jeges vízben, miután nekimentek a jéghegynek. Viszont Rose nem ajánlotta fel Jacknek, hogy másszon fel arra az ajtóra, hogy ne fagyjon meg a vízben. Szóval ebből a szempontból önző volt.

8, Barney Stinson – Így jártam anyátokkal

Barney talán az egyik legfeltűnőbb karakter a sorozatban, ennek oka pedig Neil Patrick Harris karizmája és varázsa. Viszont nem tagadhatjuk, hogy ő egy önző és egoista alak. A legtöbb esetben Barney csak magára gondol és nem fél különböző trükköket bevetni, hogy szakítson egy lánnyal.

Te észrevetted ezeket?

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?